Hazelpark geopend in dorpscentrum van Nederhasselt

    29 mei 2022

    NEDERHASSELT – Samen met een aantal plaatselijke verenigingen opende de Ninoofse jeugddienst zaterdag 28 mei het nieuwe speelterrein in de schaduw van de Sint-Amanduskerk.

    Speelplein Hazelpark is ingepland in de nabijheid van het Hof Ter Beke, in een groene zone tussen de Nederhasseltstraat en de Beekstraat. Het is niet alleen een speeltuin, maar moet ook een ontmoetingsplaats zijn voor jong en oud.

    Bij de aanleg is gewerkt met natuurlijke materialen, zoals hout, steen en veel groen.

    Opening

    “Met de realisatie van dit speelplein bereiken we stilaan ons doel uit de huidige meerjarenplanning”, aldus burgemeester Tania De Jonge (Open VLD). “Dat bepaalde, dat we tegen 2024 in elke deelgemeente een speelplein zouden hebben. Nederhasselt is de tiende deelgemeente, die nu een speelplein rijker is.”

    Ook Lieven Meert (Samen) was aanwezig als trekker van dit project als vorige schepen van jeugd. De start van het traject voor dit speelterrein vond tien jaar geleden al plaats. “Dit project heeft een lange weg afgelegd” aldus Lieven Meert.

    De stad werd bij de aanleg met enkele problemen geconfronteerd. De eerste ontwerper haakte af waarna Nick Lambrecht die tuin- en landschapsarchitect bij ontwerpbureau Roots Landscape is,  het project toen heeft verdergezet en realiseerbaar gemaakt.

    De kinderen en buurtbewoners waren zaterdagnamiddag welkom in het Hazelpark voor een officieel openingsmoment.

    De kinderen mochten samen met burgemeester Tania De Jonge, schepenen Veerle Cosyns (Samen) en Katie Coppens (Samen) het lintje doorknippen.

    Ontmoetingsplek

    Er werd met een hapje en een drankje bijgepraat, wat ook in de toekomst regelmatig zal gebeuren bij deze mooie realisatie.

    De Kermisvrienden Nederhasselt namen het nadien over en maakten er een fijne ontmoetingsdag van.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons