Herbruikbare goederen kun je kwijt op recyclagepark Herzele

  04 november 2021

  HERZELE – De Intercommunale Land van Aalst (ILvA) plaatste op het recyclagepark van Herzele een container voor herbruikbare spullen. Samen met De Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen en Recupel weren ze daardoor deze goederen van de afvalberg.

  Nog steeds belanden herbruikbare goederen vaak onterecht in een afvalcontainer op het recyclagepark. Ze worden dan wel gerecycleerd, maar hergebruik is veel beter voor het milieu.

  Hergebruik

  In de eerste plaats wil de ILvA de inwoners aanmoedigen om hun herbruikbare goederen naar De Kringwinkel te brengen.

  Op het recyclagepark dient de hergebruik-container vooral om bezoekers, die dit niet deden, alsnog de kans te bieden hun spullen niet te laten verloren gaan. Deze herbruikbare goederen vallen dan binnen de normale tarieven van een recyclageparkbezoek.

  De Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen sorteert al deze spullen en biedt ze aan in hun winkel, zodat anderen ze daar kunnen aankopen en hergebruiken.

  Bart Van den Neste (voorzitter van de ILvA): “Het is een goede zaak, dat we met dit project goederen redden van de afvalberg. Als iedereen de reflex zou krijgen om spulletjes die niet kapot zijn, te laten hergebruiken, zouden we een pak minder grondstoffen nodig hebben.“

  Info: ILvA.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons