Herdenking Wapenstilstand en opening carnavalsjaar ingekort

  10 november 2021

  DENDERLEEUW – Omwille van de stijgende coronabesmettingen besliste het gemeentebestuur om de eerstkomende gemeentelijke evenementen in te korten.

  De herdenkingsplechtigheden voor Wapenstilstand in openlucht kunnen gewoon plaatsvinden.

  Huldes

  Cultuurschepen Alberic Sergooris. “Op de drie begraafplaatsen gebeuren bloemenhuldes, er zijn een optocht in Denderleeuw en Iddergem, misvieringen in de Sint-Annakerk van Leeuwbrug en de Sint-Amanduskerk van Iddergem. Daar is er wel een mondmaskerplicht. De receptie in de foyer van Den Breughel wordt afgelast. Gisteren besliste het organiserend comité van Iddergem trouwens ook al om de receptie en maaltijd in de parochiezaal van Iddergem te annuleren.”

  Carnaval

  11 november is traditiegetrouw ook de opening van het nieuwe carnavalsjaar.

  “In samenspraak met voorzitster Petra Praet van het carnavalscomité is beslist om de openingsplechtigheid in Den Breughel af te gelasten. Het herdenkingsmoment voor de overleden carnavalisten aan ’t Kasteeltje zal wel plaatsvinden. Daarna volgen in openlucht enkele ludieke toespraken in de tuin van ’t Kasteeltje.”

  Besmettingen

  Burgemeester Jo Fonck: “Deze beslissingen zijn genomen omdat het aantal besmettingen niet alleen nationaal sterk stijgt, maar  ook lokaal zijn de cijfers niet goed. We zitten nog net niet in de alarmeringsfase, maar voorzichtigheid is zeker geboden. We willen vooral vermijden, dat we zelf aan de basis liggen van een cluster van besmettingen.”

  En dus past Denderleeuw voorlopig al de organisatie van enkele gemeentelijke initiatieven preventief aan.

  “Ook Tastoe in december is afgelast. Verder volgen we de situatie op de voet en houden we ons aan de nationale richtlijnen, zonder extra maatregelen op te leggen. We merken wel, dat ondertussen al enkele private organisatoren in onze gemeente op eigen initiatief hun evenement aangepast of afgelast hebben.”

  Vaccinatie

  Het lokaal bestuur blijft daarnaast inzetten op vaccinatie. Om de mensen extra aan te sporen lanceert het gemeentebestuur een nieuwe campagne ‘JA IK WIL TOCH’.

  “Je kan je nog steeds laten vaccineren in het vaccinatiecentrum Denderdal. De affiches van de campagne zijn uitgedeeld bij huisartsen en mutualiteiten, het OCMW en het Huis van het Kind. Vaccinatie zorgt voor een betere bescherming en vermindert het risico, dat je met een corona-besmetting in het ziekenhuis belandt. Daarom hopen we, dat de laatste twijfelaars zich toch laten vaccineren, zodat we de ziekenhuizen niet verder overbelasten.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons