Herstelling wegdek Oude Kaaibrug afgerond

    31 augustus 2023

    NINOVE – De herstellingswerken aan de Oude Kaaibrug, beter gekend als ‘de tweede brug’, zijn achter de rug. De werken gingen van start op 21 augustus en eindigden op donderdagnamiddag 31 augustus.

    Tijdens die periode werd de volledige houten bovenlaag van het wegdek vernieuwd. Aannemer Heyman-De Roeck zette twee ploegen in om de voorziene termijn te halen en de werken tijdig te kunnen afronden.

    Een eerdere gedeeltelijke herstelling in de maand mei bleek onvoldoende, waarop beslist werd om over te gaan tot een volledige heraanleg.

    De aannemer demonteerde het oude beschadigde brugdek en legde een volledig nieuw aan. Dit moet de veiligheid voor de fietsers en de automobilisten verbeteren.

    Vrachtverkeer

    De vraag is nu hoelang dit nieuwe wegdek zal standhouden. Een houten brugdek is niet  geschikt voor het vele zware vervoer dat er dagelijks over rijdt, op weg naar de bedrijven in de Fabrieksstraat.

    De vrachtwagens zetten – bij het afdraaien – een grote druk op de planken en schroeven waarmee deze bevestigd zijn. Op die manier wringen ze de schroeven kapot, met losliggende planken als  gevolg.

    Dit veroorzaakt dan weer een hels lawaai als wagens over de brug rijden. De brug wordt nu al smalend de ‘rammelbrigge’ genoemd .

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons