• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Het corona-testcentrum: hoe gaat dat in zijn werk?

  11 november 2020

  NINOVE – Sinds 16 september is aan de Onderwijslaan in het voormalig politiekantoor een testcentrum voor COVID-19 actief. Je kunt er enkel terecht voor een test na doorverwijzing van jouw huisarts of de contact-opspoorder.

  Het testcentrum nam tot en met 07 november al meer dan 2.500 testen af bij individuele burgers en groepen zoals klassen en sportploegen. Op piekmomenten zaten ze boven de 150 testen op één namiddag.

  De hogere overheid besliste om mensen zonder ziekteverschijnselen en reizigers uit rode zones momenteel niet langer te testen. Daardoor daalde het aantal tests drastisch.
  Dit is maar tijdelijk en dus bereidt het centrum zich verder voor.

  Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD): “Ik ben heel tevreden, dat we zeer snel dit centrum hebben kunnen operationeel maken. Ik beschouw het als een kerntaak om hier alle ondersteuning te bieden. Na evaluatie hebben we steeds snel beslist om de capaciteit te verhogen en het aantal testuren en -dagen uit te breiden. Ik ben ontzettend fier op alle mensen, die hun steentje bijdroegen om dit centrum draaiende te houden.”

  Aandachtspunten

  Wat moet je weten en doen om je aan te melden voor een test?

  • Zorg dat je eerst contact hebt gehad met je huisarts of een contact tracer.
   Zij bezorgen jou een persoonlijk testcode. Deze heb je nodig om je te laten testen.
  • Neem zeker je identiteitskaart mee.
  • Zorg dat je je eigen telefoonnummer en de naam van je huisarts kent.
  • Zet een mondmasker op en hou voldoende afstand in de (eventuele) wachtrij.
  • Als je getest bent, ga je rechtstreeks naar huis en blijf je in quarantaine tot je de uitslag hebt.
  • Als deze negatief is, mag je terug buitenkomen.
  • Als deze positief is, bespreek je de quarantaineregels met je huisarts.

  Info: testcentrum (voormalig politiekantoor), Onderwijslaan 75 Ninove.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons