Het nieuwe jaar begint met opening nieuw dierenasiel

    07 januari 2024

    DENDERWINDEKE – Het nieuwe dierenasiel opende in de Minnenhofstraat 24 zijn deuren voor bezoekers. Tijdens het eerste weekend van 2024 konden ze er een kijkje nemen.

    De deuren stonden op 6 en 7 januari weliswaar alleen open voor menselijke bezoekers. De dieren zelf mochten na het weekend hun koffertjes pakken en naar hun nieuwe verblijfplaats verhuizen. Het zou immers voor teveel stress zorgen: verhuizen en dan meteen een pak bezoekers ontmoeten, die jouw nieuwe plekje komen verkennen.

    Nieuw onderkomen

    Doordat het asiel op de oorspronkelijke locatie op Kerkveld tijdens de afgelopen dagen echter hinder ondervond van de wateroverlast, is toch al een deel kleine honden overgebracht naar de Minnenhofstraat.

    Daar zitten momenteel een twintigtal honden. De opbouw van het dierenasiel 2.0 startte in de zomer van 2022 en het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om alles op punt te krijgen. Martine Van Den Steen en haar team zijn dan ook zeer tevreden, dat ze de deuren aan Kerkveld definitief achter zich kunnen dichttrekken. Ze kunnen in de Minnenhofstraat een beter en geschikter onderkomen geven aan alle sukkeltjes.

    Als je aan een van de opgevangen dieren een permanente en warme thuis kunt en wilt geven, ga gerust een kijkje nemen. Belangrijk: als je een dier in huis neemt, is dit een levend wezen en een volwaardig gezinslid, geen inruil- of wegwerpartikel.

    Info: Dierenasiel Ninove.

    BDB

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons