• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Het Sociaal Huis: ooit een verre droom, nu opgeleverd

  24 juni 2020

  NINOVE – Het nieuwe Sociaal Huis is woensdagmorgen 24 juni aan de pers en alle betrokken partners voorgesteld. De site ‘De Cooman’ kreeg met dit project een geslaagde facelift.

  De eerste steen voor dit project aan de Dender is gelegd op 18 mei 2018 en 2 jaar later is het opgeleverd.

  Het Sociaal Huis zal onderdak bieden aan tal van sociale partners, die nu nog her en der verspreid zijn over verschillende locaties.
  Zo zullen onder meer de stad Ninove, het OCMW, Leerpunt, VDAB, Agentschap Integratie en Inburgering en ook Kind en Gezin hun intrek nemen in het nieuw gebouw.

  De OCMW-raad keurde op 17 juni het huishoudelijk reglement en de ontwerp-huurovereenkomsten goed.

  Schepen Veerle Cosyns hoopt dat alle betrokken diensten hier op 1 september naar toe verhuisd zijn.

  Appartementen

  De Sociale Huisvestingsmaatschappij Denderstreek verhuurt op de tweede en de derde verdieping 10 splinternieuwe sociale seniorenappartementen.

  De bewoners krijgen een aangepast appartement met terras, dat uitkijkt over het centrum van Ninove en de groene open ruimte voor het gebouw. Een lichtstraat in de centrale gang zorgt voor een natuurlijke lichtinval. De locatie ligt op wandelafstand van het centrum van Ninove.

  Op 1 augustus zullen de nieuwe bewoners hun appartement kunnen betrekken.

  Ninofmedia ging mee op rondleiding en sprak met Veerle Cosyns (schepen sociale zaken), Pascale Van Den Eynde (projectverantwoordelijke) en Anne Bogaerts (directrice Leerpunt).

  Info: SHM DenderstreekSociaal Huis.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons