Hitte maakt ons agressiever

    13 augustus 2022

    Regio – Nogal wat studies tonen een duidelijk verband tussen hitte en agressie. Een frappant voorbeeld is een buschauffeur uit Ninove. Eind juli kreeg hij van een 18-jarige een vuistslag in het gezicht. De Lijnbuschauffeur zou niet zijn gestopt aan een bepaalde halte.

    Het zal niemand verbazen, dat alleen de zwaarste incidenten van agressie de media halen. Het lijdt geen twijfel: talloze gevallen van verkeersagressie, caféruzies en partnergeweld worden zelden publiek gemaakt.

    De Lijn

    Volgens Marco Demerling (woordvoerder De Lijn) waren er in juli bij De Lijn 420 meldingen van overlast en agressie. Ook Karen Van Der Sijpe van De Lijn geeft toe, dat “nu de temperaturen hoger oplopen, veel meer mensen een kort lontje hebben”.

    Oorzaken

    Wat die groeiende agressie veroorzaakt, ligt voor de hand. Door de hitte komen mensen meer naar buiten en volgen automatisch meer conflicten. Bij winterkou blijven we liever gezellig met het gezin binnen.

    Bovendien zijn de scholen gesloten, waardoor meer jongeren op straat komen op zoek naar plezier.

    Er blijkt ook een perfect medische uitleg voor te bestaan. “Ons lichaam heeft veel energie nodig om af te koelen”, menen experts. “Dit gaat ten koste van de concentratie, de logica en het analytisch denken. Daardoor raken we ook sneller geïrriteerd.”

    De Lijnbuschauffeur uit Ninove was vier dagen werkonbekwaam. Kortom: laten we ook bij de grootste hittegolf onze ‘cool’ bewaren.

    GGM

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons