Hoe een recreatief fietstochtje omsloeg in een traumatische ervaring

    03 augustus 2022

    APPELTERRE-EICHEM/IDEGEM – Een recreatief fietstochtje op het jaagpad langs de Dender eindigde voor de 40-jarige B.D.M veertien dagen geleden in slagen en verwondingen. We spraken met hem: over het incident zelf, maar ook over de lichamelijke en psychische gevolgen van deze traumatische ervaring.

    B.D.M besloot zondagavond 17 juli nog even een tochtje te maken van Appelterre-Eichem naar Geraardsbergen en terug.

    “Toen ik ter hoogte van het sas van Idegem kwam, stonden vier personen en een kind over de volledige breedte op het jaagpad. Ik remde af en een van die personen riep ‘Remmen, remmen’. Toen ik door kon, vroeg ik nog wat het probleem was, aangezien ik had afgeremd en het jaagpad daar met 2,4 m breed genoeg is.”

    Slagen

    Blijkbaar was dat er teveel aan, want toen B. wou verder rijden kreeg hij van een van de personen een duw in de rug en meteen daarop vuistslagen in het aangezicht.

    “Mijn bril was stuk en ik voelde onmiddellijk, dat mijn oog serieus was geraakt. Op dat moment passeerde een zwarte bestelwagen over de brug richting Idegem. Ik kon hem niet duidelijk zien wegens de slagen, maar hoorde de bestuurder zeggen ‘Laat hem los, ik bel de politie.’ Dat heeft geholpen, want toen ik kon wegstappen en nadien zelf de politie belde, was er al een oproep geweest.”

    Gevolgen

    Veertien dagen na dit incident, zie je bij B. nog de sporen van de agressie.

    “Ik was toen echt in shock en voel dat nog altijd, ook letterlijk. Enkele dagen later begonnen de pijn in de nek en de schouders en de hoofdpijn. Elke week ga ik naar de oogarts voor een controle en ik heb ook afspraken bij de tandarts voor opvolging. Fietsen zit er voorlopig niet in en ook niet per auto rijden.”

    Aanvaller

    De man, die B. sloeg, woont wellicht in de buurt, gelet op zijn streektaal.

    “Ik schat hem rond de 35 jaar. Hij droeg een appelblauwzeegroene T-shirt en een jeansbroek. Zijn haar was kort geschoren, hij had redelijk gespierde gebruinde armen, geen bril of baard en geen andere opvallende kenmerken. Ik zal hem wellicht nog wel zien, want ik zal stappen ondernemen om een identificatie mogelijk te maken.”

    Info: mocht je bij het zien van deze reportage informatie hebben over dit incident of de vermoedelijke dader, neem dan contact op met de politiezone Geraardsbergen-Lierde op 054-430 430.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons