Hoge vaccinatiegraden bij personeel Ninoofse woon-zorgcentra – Derde prik voor 65-plussers

    29 september 2021

    NINOVE – Het Vlaams Instituut Kwaliteit van Zorg maakte de vaccinatiegraden bekend van de ziekenhuizen en woon-zorgcentra. Die laatste halen in Ninove meer dan 95 % bij alle medewerkers. Inmiddels raakte bekend, dat een aantal vaccinatiecentra ook na 15 oktober zullen open blijven.

    Het Overlegcomité besliste op 19 juli 2021 om een kwaliteitsindicator voor de vaccinatiegraad tegen COVID-19 bij medewerkers in zorgvoorzieningen te ontwikkelen.

    Ziekenhuizen en woon-zorgcentra konden hieraan vrijblijvend deelnemen. 548 Vlaamse hebben tijdig data aangeleverd voor de eerste meting in september 2021.

    Resultaten

    We keken de resultaten in voor de beide Aalsterse ziekenhuizen en 3 deelnemende Ninoofse woon-zorgcentra.

    Instelling % alle medewerkers % zorg % niet-zorg
    Streefwaarde 95,00 95,00 95,00
    ASZ Aalst 97,58 97,51 97,79
    OLV Aalst 98,09 98,40 97,41
    Klateringen 96,32 97,12 95,35
    OLV met de Rozen 97,78 96,77 95-100
    Wilgendries Voorde 96-100 95-100

     

    Zowel de beide ziekenhuizen als de 3 WZC’s scoren hoger dan de streefwaarde van 95 % volledig gevaccineerden.

    Derde prik

    Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) meldde afgelopen weekend, dat alle 65-plussers in ons land een derde prik krijgen als extra bescherming tegen het corona-virus. Wie een prik kreeg van AstraZeneca of Johnson & Johnson, krijgt deze 4 maand na de laatste prik. Voor de gevaccineerden met Pfizer of Moderna is dat 6 maand na de laatste prik. Het merendeel van de 65-plussers zal voor het einde van dit jaar de derde prik hebben gehad.

    Waar dit zal gebeuren, is nog niet duidelijk. De vaccinatiecentra zouden na 15 oktober de deuren sluiten, ook in Ninove. We vroegen burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) om uitleg.

    “We hadden vooropgesteld om op 15 oktober te sluiten. We zijn ook verrast met de aankondiging, dat de 65-plussers nog een derde prik zouden krijgen. Ninove heeft het voordeel, dat we snel kunnen schakelen en open blijven. Toch hebbeen we nog heel wat vragen over de aanlevering van de vaccins en de financiering.”

    De coördinator en zijn team zijn beschikbaar. “Al hebben deze mensen ook kerntaken, die ze normaal gesproken terug zouden moeten opnemen. Ik ben er ook van overtuigd, dat onze vrijwilligers eveneens  beschikbaar zijn, maar het is niet evident en vergt toch heel wat extra inspanningen. Dus nog heel wat vragen, waarop we de komende dagen antwoorden verwachten.”

    De Vlaamse regering zou vrijdag 01 oktober meer duidelijkheid geven over welke centra langer moeten openblijven.

    Info: Kwaliteit van Zorg – vaccinatiegraad.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons