Hogere toegangsprijzen voor provinciale recreatiedomeinen

    26 december 2023

    OOST-VLAANDEREN – De toegangsprijs tot de provinciale recreatiedomeinen verhoogt vanaf 1 januari 2024.

    “Wij indexeren de prijzen”, aldus gedeputeerde An Vervliet (N-VA). “Dat gebeurt om de 3 jaar, waarbij we de gezondheidsindex volgen.”

    Concreet: voor het zwemwater aan de Gavers zal je € 3,5 betalen in plaats van € 3 nu.

    Het huren van een sportzaal of sportmateriaal wordt eveneens duurder, net als zwemlessen of het huren van een fiets. “Ook de lonen worden geïndexeerd, dus op zich zullen die prijzen hetzelfde aandeel binnen ieders budget innemen als daarvoor het geval was.”

    Dienstverlening

    Om de prijzen in de recreatiedomeinen laagdrempelig te houden, past de provincie een deel bij.

    “We willen uiteraard niet, dat dit deel elk jaar groter wordt en we dan misschien dienstverleningen moeten schrappen, omdat ze te duur zijn geworden. Niet al onze domeinen zijn trouwens betalend, sommige zijn gratis. Het aanbod blijft dus zeer laagdrempelig.”

    De nieuwe prijzen gelden voor de komende drie jaar. Vanaf 1 januari 2027 volgt een nieuwe indexering.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons