Home Start staat in de vitrine

    16 september 2022

    NINOVE – Een van de eerste organisaties, die een toonkast in de Beversteeg betrekt, is Home Start. We spraken met Katrijn Devroede, de coördinator voor Ninove.

    De Beversteeg raakt stilaan klaar voor de opening zondag 18 september. In die doorsteek tussen de Beverstraat en de Kaardeloodstraat staan ook enkele vitrines opgesteld. Lokale handelaars zullen hierin hun producten kunnen uitstallen. Op die manier kunnen ze passanten verlokken om hun winkel even verderop in het stadscentrum te bezoeken.

    Home Start

    Vrijdagnamiddag 16 september was Katrijn Devroede ijverig in de weer om een van deze toonkasten in te richten. Zij maakt daarin reclame voor Home Start, een vrijwilligersorganisatie, die gezinsondersteuning biedt aan huis.

    “De kwetsbare gezinnen komen bij ons, meestal via doorverwijzing”, legde Katrijn ons uit. “Daarna bezoeken wij hen en kijken wij welke vragen er leven. Ik probeer dan een zo goed mogelijke band te scheppen en een afstemming te maken tussen de vrijwilligers en deze gezinnen. Bij het ene gezin gaat het om schoolse ondersteuning, bij andere is het ondersteuning rond de bevalling of zoeken we naar gepaste hobby’. Bij sommigen is het vaak administratie: niet weten hoe ze uit de papiermolen moeten geraken. Ik moet dus altijd zo goed mogelijk de gepaste vrijwilligers vinden.

    Vrijwilligers

    Katrijn is constant op zoek naar nieuwe vrijwilligers en mogelijkheden om de organisatie bekend te maken.

    “Enige tijd geleden had ik aan de stad gevraagd of ik voor een bepaalde periode een van deze vitrines kon gebruiken. Deze week kreeg ik een bevestigend telefoontje en dus is het kort dag om alles mooi toonbaar te etaleren. Wij mogen deze toonkast iets meer dan twee maand gebruiken om onze werking bekend te maken en vrijwilligers te vinden. Ik ga de aankleding wel regelmatig komen vernieuwen en nog aantrekkelijker inrichten. Ik hoop dat die boxen de mensen alleszins zullen aanspreken.”

    Opening

    Tijdens de autovrije zondag, 18 september, zal  de schepen voor lokale economie Alain Triest (Open VLD) de Beversteeg om 11 uur plechtig en officieel open verklaren. Bij die gelegenheid zal hij de bedenkers van de straatnaam in de bloemetjes zetten: Ilse Duym en Willy De Neve.

    Dan kun je eveneens kennismaken met de vitrine van Home Start en Katrijn om info vragen. Wie weet spreekt een engagement als vrijwilligers jou wel aan.

    Info: Home Start Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons