Home-Start zoekt broodnodige vrijwilligers

    06 maart 2024

    NINOVE – De kans is groot, dat je bij je warme bakker een broodzak van Home-Start Ninove meekrijgt. Daarmee wil de organisatie haar werking in de kijker zetten en doet ze een warme oproep naar extra vrijwilligers.

    Alleenstaand ouderschap, financiële kwetsbaarheid of het ontbreken van een ondersteunend netwerk maken dat alledaagse moeilijkheden er voor jonge ouders soms onoverkomelijk gaan uitzien. Solidariteit en sociale steun in onze samenleving zijn beschermende en ondersteunende factoren voor gezinnen, die het even moeilijk hebben.

    Home-Start Vlaanderen is actief in verschillende steden en gemeenten in nauwe samenwerking met de Huizen van het Kind. In Ninove biedt de organisatie gezinsondersteuning aan gezinnen met jonge kinderen, al vanaf de zwangerschap.

    Vrijwilligers

    Home-Startvrijwilligers gaan wekelijks op bezoek bij hun gezin en steunen zij de ouders met de opvoeding van de kinderen. Ze bieden hen een luisterend oor en verbreden het sociaal netwerk rond het gezin. Zij helpen de ouders ook met de thuisadministratie of maken hen wegwijs in belangrijke diensten en voorzieningen zoals de kinderopvang of de mutualiteit.

    Home-Startvrijwilligers doen niet zomaar wat. Na een startopleiding gaan ze aan de slag in hun gezin; de coördinator ondersteunt hen individueel. Daarnaast worden maandelijks bijeenkomsten georganiseerd, waar vrijwilligers hun ervaringen kunnen delen en vorming krijgen.

    Broodzakkenactie

    Als je in Ninove naar de bakker gaat, bestaat de kans dat je jouw brood meekrijgt in een broodzak van Home-Start, als burgemeester Tania De Jonge, zangeres Alice Mae of het muzikale duo Bram & Lennert.

    De organisatie is op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die een gezin tijdelijk wat steun kunnen bieden. Dankzij deze actie komt de oproep van Home-Start Ninove terecht in elke Ninoofse huiskamer. Ook zin om wat tijd te schenken? Volg vrijblijvend een online infosessie.

    Info: Home-Start Ninove –  Home-Start infomomenten – coördinator Liesbet via ninove@homestartvlaanderen.be of 0496-15 28 90.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons