“Hoog tijd dat de overheid die maatregelen neemt”

    01 november 2020

    NINOVE – Wat denken toevallige passanten en enkele handelaars in de binnenstad van de genomen corona-maatregelen? De teneur is er een van begrip, zowel voor de richtlijnen als voor de getroffen handelaars.

    “Ze treffen spijtig genoeg de handelaars”, zegde ons een passant. “Maar als je de cijfers ziet evolueren, zijn ze nodig. Indien de mensen ze hadden gerespecteerd, was het niet zo ernstig geweest.”

    Eindejaar

    Juwelier Dieter Nachtergaele: “Jammer dat we weer moeten sluiten, maar het is een scenario dat je zo zag afkomen. We kunnen wel online zorgen voor bestellingen en herstellingen en zoals voorheen de koopwaar aan huis bezorgen. We hopen dat we vanaf half december mogen hernemen om toch nog iets van de eindejaarsperiode mee te pikken. Als we pas vanaf januari zouden kunnen heropenen, zou dit voor alle handelszaken een zeer zware tegenslag zijn.”

    “Niet plezierig, inderdaad”, beaamt Raf Waltniel. “Maar het is noodzakelijk als je mensenlevens wilt redden en de ziekenhuizen ontlasten.”

    We hebben hier vroeger al een lockdown meegemaakt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog konden de mensen vier jaar lang nauwelijks buiten komen. Toen hadden de mensen geen teevee of internet. Er was geen luxe en ze hebben het ook doorsparteld. Waarom zouden wij dat geen twee maand kunnen?

    “Het is te ver gekomen”, vult een andere winkelwandelaar aan. “We moeten nu volhouden tot het is afgelopen. Minstens voor 8 weken. Als iedereen die maatregelen respecteert, moet het ons lukken. Het is voor elk van ons van moeten.”

    Horeca

    Bij delicatessenzaak Campens ondervinden ze de gevolgen van de sluiting van de horeca: “Sinds de cafés dicht zijn, is er duidelijk minder volk op straat. We zien wel dat meer mensen bij ons komen kopen om dan thuis te genieten van een drankje. Maar het is niet echt een zegen, want we hebben als onze waren al ingelegd voor de kerst- en nieuwjaarperiode. We weten niet wat ons te wachten staat.”

    Eenzelfde bang afwachten horen we in Pure Lifestyle: “Het is niet zeker of we kunnen open blijven. We mikken wel op de verkoop via sociale media en onze webwinkel met de mogelijkheid tot thuisleveringen. Maar de gezondheid gaat nu eenmaal voor, al heb je in onze winkel nooit grote groepen, die samentroepen. We merken wel dat er minder volk rondgaat sinds de horeca dicht is.”

    Info: overzicht verplichte sluiting.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons