‘Ik behandel iedereen gelijk-waardig’

    15 maart 2021

    NINOVE – Het stadspersoneel heeft van 15 tot 19 maart een knoop opgespeld met daarop de bovengenoemde boodschap.

    Unia (het interfederaal gelijke kansencentrum) deelde in Vlaamse steden en gemeenten buttons (knopen) uit in de aanloop naar de ‘Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie’ op zondag 21 maart.

    Door deel te nemen aan de actie draagt de stad de boodschap uit, dat in Ninove geen plaats is voor racisme en discriminatie. Iedere burger kan steeds rekenen op een gelijkwaardige behandeling.

    Respect

    Schepen voor gelijke kansen Veerle Cosyns (Samen): ”Martin Luther King zei, dat het niet zozeer de (kwetsende) woorden van onze tegenstanders zijn die we onthouden, maar nog meer het stilzwijgen van onze vrienden. Daarom vind ik het belangrijk dat we als stad elke vorm van discriminatie openlijk veroordelen en tegelijkertijd bespreekbaar maken. Iedere mens heeft nood aan respect, recht op hoop en dromen. Het is onze verantwoordelijkheid om als overheid en ook als burger te strijden tegen het ongelijkwaardig behandelen van mensen en het stilzwijgen hierover te doorbreken. Discriminatie is van alle tijden, maar het stemt mij hoopvol dat steeds meer mensen hun stem gebruiken.”

    In de stadswerking is er volgens de schepen hoe dan ook aandacht voor gelijke kansen voor iedereen. Zo hangt jaarlijks de regenboogvlag uit, sinds 10 maart halfstok aan het stadhuis, het Oud Stadhuis en het Sociaal Huis. Dit gebeurt uit solidariteit met het slachtoffer van de gebeurtenissen in Beveren. Er is ook sensibilisering rond LGBTI+, racisme en xenofobie.

    Discriminatie melden

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons