Inwoners Denderleeuw kunnen indien nodig terecht in schakelzorgcentrum Aalst

    02 april 2020

    DENDERLEEUW – Een schakelzorgcentrum in Aalst zal vanaf maandag 6 april de mogelijke toevloed van COVID-19-patiënten opvangen. Het Ibis hotel, aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Aalst, wordt omgebouwd tot zorginfrastructuur. Daar kunnen patiënten terecht als de ziekenhuizen in de regio overbelast raken.

    Jo Fonck (burgemeester): “Ik ben verheugd te vernemen, dat de ziekenhuizen OLV en ASZ vooruitdenken en samen met de stad Aalst werk maken van de inrichting van een schakelzorgcentrum. Dit is ook goed nieuws voor de inwoners van Denderleeuw en bij uitbreiding de regio. Zo’n schakelzorgcentrum kan COVID-19-patiënten opvangen, die nog herstellen maar wel sterk genoeg zijn om het ziekenhuis te verlaten. Belangrijk is wel dat ze zorgvuldig klinisch toezicht krijgen zodat ze bij een eventuele achteruitgang snel terug naar het ziekenhuis kunnen. Ook de triagecentra van de huisartsen kunnen mensen naar de schakelopvang sturen in afwachting van een ziekenhuisopname of een terugkeer naar huis.”  Dat kan ook in heel precaire thuissituaties.

    Ook Sofie Renders (schepen van sociale zaken) is tevreden: “In de eerste plaats is het natuurlijk de bedoeling de beschikbare capaciteit binnen het ziekenhuisnetwerk en de eerstelijnszorg maximaal te benutten. Dit schakelzorgcentrum wordt pas ingeschakeld nadat 75% van de ziekenhuiscapaciteit van de bedden is overschreden, in combinatie met personeelsuitval. We hopen uiteraard dat de toevloed van COVID-19 patiënten in de ziekenhuizen beperkt blijft en ze geen enkel bed van het schakelzorgcentrum moeten benutten.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons