Isabelle Meert won 20 jaar terug de eerste editie van ‘Eén jaar gratis’

    12 april 2021

    MEERBEKE – Half Vlaanderen zag donderdagavond 08 april de finale van ‘Eén jaar gratis’. Weinigen weten wellicht nog, dat Isabelle Meert 20 jaar geleden de allereerste winnares was van deze quiz, geleid door Herman Van Molle. “Ik was misschien de enige kandidaat, die dit spel heel onbewust en zonder tactiek heeft gespeeld”, herinnert ze zich nog.

    Zelf keek ze niet naar deze editie of de finale donderdagavond wegens al heel lang geen teevee meer in huis.

    “Ik kreeg vroeger wel de zenuwen als ik het melodietje en de geluiden hoorde. Maar ik herinner mij, dat het eigenlijk best gezellig en vooral heel speciaal was om als jonge snaak kennis te maken met wat televisie maken eigenlijk inhoudt.”

    Tactiek

    Via Natuurpunt, waar zij stage liep, raakte ze kwansuis toevallig ingeschreven. “Maar tot op de dag van de opnames, wist ik eigenlijk nog steeds niet waarover dat spel ging.”

    Tactiek was niet aan Isabelle besteed, al zie je dat de kandidaten meestal wel een plan hebben om de hoofdprijs binnen te halen. “Naarmate het spel vorderde zag je de mensen ook veranderen. Er is heel wat te winnen en dat wakkert de competitiedrang aan. De maskers vallen dan af.”

    De Kalmoes

    Zij won uiteindelijk de hoofdprijs: € 60.000. “Ik heb dat thuis afgegeven en was al blij, dat ik mocht studeren en mijn paardjes houden. Het heeft ons alleszins wel geholpen om De Kalmoes op te starten. We zijn ook maar gewone mensen en een zorgmanege vanaf nul beginnen doe je niet zomaar. Dat bedrag was wel een stevig duwtje in de rug.”

    Herman Van Molle – haast even iconisch als Toni Corsari – koos jaren later voor een leven in de luwte. “Dat is zijn goed recht en ik ga die mens ook niet achterna lopen. Zijn assistente van toentertijd Katja Retsin is hier vorig jaar nog eens langs geweest voor Radio 2. Met juffrouw Ann heb ik nog contact. Maar de meeste deelnemers staan daar voor zichzelf. Het is en blijft een spelprogramma.”

    JTR/MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons