Jarige Urbanus kondigt nieuwe show aan

  06 juni 2024

  GALMAARDEN – Met ‘Bes Tof’ start Urbanus in 2025 een nieuwe tournee doorheen Vlaanderen en Nederland. De dag voor zijn 75ste verjaardag gaf hij donderdag 6 juni in het Baljuwhuis een inkijk in zijn plannen.

  Tot eind juni toert Urbanus nog met Bis!Bis!Bis, daarna speelt hij met De Fanfaar nog op een achttal zomerfestivals. Nadien neemt hij even de tijd om zijn nieuwe show volop uit te werken. Vanaf januari 2025 volgen dan enkele try-outs en in februari begint hij zijn tournee met ‘Bes Tof’ doorheen Vlaanderen en in Nederland.

  Bes Tof

  “Ik vertrek wel niet van een leeg blad”, vertelde hij ons. “Ik ga op zoek naar mijn beste sketches en liedjes en maak er een hedendaagse herinterpretatie van. Daarom noem ik die show ‘Bes Tof’, met een rood besje, eigenlijk meer een radijs zo te zien. Mijn sketches en liedjes heb ik altijd zelf geschreven, omdat ik eerst artiest ben in plaats van BV. Die nieuwe show en tournee kondig ik nu al aan, omdat je tegenwoordig een jaar op voorhand zalen moet boeken. Als ik te lang zou wachten, zou er alleen nog plaats zijn in de wachtzalen van tandartsen en het openbaar vervoer.”

  Een druk programma dus voor een 75-jarige. “Mensen vragen mij altijd hoe het is. Maar er is niet veel veranderd, want op mijn 40ste zag ik er ook al zo uit. Ik probeer wel fit te blijven door met een boerenvelo 40 minuten per dag in de streek rond te rijden. Tijdens de shows gebruik ik wel een autocue, waar ik vroeger 3 uur zonder papiertje kon optreden. Als ik al iets vergat, wisten de mensen dat toch niet.”

  Aan zelfrelativering heeft Urbain Servranckx nog niets ingeboet. Met zijn nieuwe show komt hij zeker ook in Ninove langs. De voorlopige lijst van optredens zal nog aangroeien, want zijn populariteit blijft groot.

  Info: Comedyshows.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons