Aanleg nieuw skatepark pas voor midden september

    02 juni 2021

    NINOVE – In afwachting van het nieuwe skatepark, zal de stad een tijdelijke installatie voorzien. Dat antwoordde burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) aan Ilse Malfroot (Forza Ninove) tijdens de gemeenteraad van 31 mei.

    In april is het verouderde skatepark in het stadspark afgebroken. Het was de bedoeling om de installatie van het nieuwe zo snel mogelijk te realiseren. Maar dat is niet gebeurd en dus vroeg het Forza-raadslid naar een stand van zaken.

    Vragen

    “Hoeveel en welke leveranciers hebben gereageerd op de aanbesteding? Aan welk bedrag is de gunning goedgekeurd? Wanneer wordt het nieuwe skatepark opgebouwd? Hoe lang neemt de opbouw in beslag? Hoe zal er worden gewaakt over de netheid van het skatepark?”

    Van de drie aangeschreven leveranciers had alleen het Nederlandse Hectik Skateramps ingeschreven. “De opdracht is hen gegund voor € 109.000 (excl. BTW)”, aldus de burgemeester. “Dat is lager dan onze raming van € 130.000. Met het restbedrag kunnen we een nieuwe afsluiting voorzien voor het omnisportpark.”

    Overleg

    Het uittekenen van het nieuwe skateterrein gebeurde in nauw overleg met de jongeren: “De opbouw zal ongeveer drie weken duren en starten midden september. Met de jeugddienst voorzien we een tijdelijke installatie voor skaters en BMX’ers om de zomerperiode te overbruggen. De huidige toestellen hadden echt het einde van hun levensduur bereikt en waren niet meer te recupereren.”

    Wassim Hassine (Samen) vroeg ook aandacht voor het voetbalveldje naast het skateterrein. “Ik krijg veel meldingen over de minder goede kwaliteit ervan.”

    Indoor

    Dat de jeugd bij het nieuwe skaterpark ruim inspraak had, vond Ilse Malfroot goed. “Maar het was een gemiste kans om de oude installatie te laten staan, tot de nieuwe er was en zeker als ze indoor had gestaan. Een tijdelijke installatie kost alweer geld en heeft niet de kwaliteit van de voorgaande.”

    Volgens de burgemeester was de oude tot op de draad versleten. “We hebben overigens nergens een mogelijkheid om die indoor te plaatsen.”

    Het skateterrein ligt er de laatste tijd netjes bij. “Dat is een kwestie van handhaving met onze gemeenschapswachten.” 

    Voor het voetbal- en basketbalterrein verwees ze naar de schepen van sport. “Hij zal zien of er middelen voor zijn.”

    Ilse Malfroot was niet tevreden met die laatste antwoorden. “Het skatepark ligt er nu netter bij omdat er geen meer is. En er zijn voor ons voldoende ruimten om een indoor skatepark te voorzien: de Moeremans- en de Fabeltasite om er enkele te noemen. Maar daarmee hebben jullie andere plannen.”

    Info: Hectik Skateramps.

    MLI

    Een simulatie van het nieuwe skatepark.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons