Alle jongeren zijn welkom in ‘De Kidz’

    24 maart 2022

    NINOVE – Samen met de sponsors openden de jongeren en de jeugdopbouwwerkers van Habbekrats woensdag 23 maart hun nieuwe knusse plek in het jeugdcentrum De Kuip. Volgend jaar krijgt dit misschien een vervolg in de pastorie van Okegem.

    “De kinderen hebben de inrichting ervan zelf bedacht”, legde Chris Van Lysebetten  (Habbekrats) ons uit. “Wij hebben het lokaal dan ingericht, maar zij moeten het graag zien en er zorg voor dragen. Iedereen tussen 7-8 jaar en 18-23 jaar moet zich hier welkom voelen. Zoals Georg, een Oekraïense jongen, die net vandaag is toegekomen. Je hart kan nooit groot genoeg zijn.”

    Ook burgemeester Tania De Jonge (Open VLD), bevoegd voor het jeugdbeleid was onder de indruk van het resultaat. “Ik geloof in die vorm van jeugdopbouwwerk, zeker voor kinderen in een moeilijke thuissituatie. Het is een manier om hen waarden en normen bij te brengen en aan hun toekomst te werken.”

    Okegem

    Ze had ook nieuws over de verkommerende pastorie van Okegem.

    “Dat is een van de volgende projecten van Habbekrats. Het gebouw blijft eigendom van de stad en er zal niets aan veranderen. Maar het zal een thuis worden voor de kinderen, met een hele ruime tuin. Het is ook een kans om het jonge ondernemerschap bij hen te stimuleren door bijvoorbeeld zelf te leren brood te bakken en te verkopen. Het belooft mooi te worden, zeker als je ziet wat hier is verwezenlijkt.”

    Sponsors

    Daarvoor kunnen de stad en  Habbekrats rekenen op sponsors.

    “Wij zijn in Ninove verankerd en willen initiatieven ten voordele van de jeugd ondersteunen”, vertelde ons Nele Van Malderen (La Lorraine). “Bij het volgende project zullen wij de jongeren en de begeleiding eveneens steunen. We denken ook aan een vorm van opleiding via het atelier La Lorraine. Zie het als een voorbereiding op de volwassenheid. Misschien kiezen sommigen zelfs om bakker te worden, want daaraan is veel nood.”

    Ook Paula Quintijn (Rotary Ninove-Dendervallei) keek met genoegen naar het nieuwe onderkomen in De Kuip. “Het verschil met enkele maanden terug is zeer groot. Ik hoop, dat ze hier veel plezier aan zullen beleven en dat dit ook volgend jaar voor Okegem het geval mag zijn. Wij blijven Habbekrats structureel steunen: dit jaar was dat met € 7.500 en we zullen dit ook volgend jaar doen.”

    Info: La LorraineRotary Ninove-DendervalleiHabbekrats.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons