Belgische scouts geëvacueerd op Wereldjamboree in Zuid-Korea

    07 augustus 2023

    NINOVE – Door de naderende tyfoon Khanun wordt ook de Belgische delegatie van zo’n 1.250 scouts op de Wereldjamboree geëvacueerd. Onder hen scouts en gidsen uit Ninove.

    De 25ste World Scout Jamboree van 1 tot 12 augustus in het Koreaanse SaeManGeum kreeg tot nog toe zijn deel van de tegenslagen: een muggenplaag, een hittegolf, wateroverlast en deelnemers die onwel werden. Met de komst van tyfoon Khanun wil de organisatie niet nog meer problemen en gaat ze vanaf dinsdagochtend alle 40.000 deelnemers met bussen evacueren richting Seoel.

    Evacuatie

    Onder hen bevinden zich 1.250 Belgische scouts en gidsen met ook een delegatie Ninovieters. We spraken maandagochtend 7 augustus met een vader van een van de Ninoofse gidsen.

    “Alles lijkt voorlopig in orde met de Ninovieters. Ze gaan wel evacueren vanaf morgenvroeg, vannacht onze tijd dus. Dat gebeurt vooral uit voorzorg, want het is niet zeker dat de tyfoon daar zal voorbij trekken. Maar ze pakken geen risico en de evacuatie richting Seoul gebeurt in samenwerking met het leger. Of ze nadien nog terugkeren naar de kampplaats, valt af te wachten.”

    Terugkeer

    De jamboree verliep tot nog toe verre van vlekkeloos.

    “Eerst was er een hittegolf en ze zijn maar een dag later naar het kampterrein kunnen gaan omdat nog niet alles in orde was. En nu dit. Ze gaan alleszins een verhaal hebben, ze zijn hier ook al veel in het nieuws geweest. Maar er is vooralsnog geen sprake van vervroegd terugkeren. Ze blijven daar zoals voorzien tot de geplande einddatum. De terugkeer gebeurt in verschillende groepen, zoals dat ook is geweest bij de heenreis. Onze dochter komt van zondag 13 op maandag 14 augustus terug en de 15de augustus zijn in principe alle deelnemers thuis.”

    Info: World Scout Jamboree.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons