Buitenspeeldag in de eigen bubbel als veilig alternatief

    20 april 2021

    NINOVE – De jeugd- en sportdienst organiseren woensdagnamiddag 21 april een fijn en corona-veilig alternatief voor de traditionele buitenspeeldag.

    Op 21 april kun je op de webstek Ninove-buitenspeeldag actieve uitdagingen, creatieve ideeën en zotte spelletjes vinden binnen vier online ateliers: sport-, spel-, crea- of kleuteratelier. Ook op de Facebook- en Instagrampagina van de jeugddienst zullen de hele namiddag toffe uitdagingen verschijnen om het buitenspelen nog leuker te maken.

    Buitenspeelafdruk

    Kinderen kunnen op 21 april een ‘buitenspeelafdruk’ maken aan hun voordeur. Met verf laten ze hun voetafdruk achter op de straat, waar ze wonen en spelen. Het is een plezante manier om het recht op spelen en sporten in de publieke ruimte letterlijk te onderstrepen.

    Foto’s of video’s van de activiteiten op 21 april mag je posten op de eigen sociale media met #buitenspeeldag2021.

    Als je ook de jeugddienst markeert, zie je misschien jouw foto of video verschijnen op de sociale mediakanalen van de stad. Je kunt ook een foto sturen naar jeugd@ninove.be.

    Speelotheek

    Sport- en spelmateriaal kun je vinden in de Speelodroom, de speelotheek aan de Bevrijdingslaan.

    Kinderen uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen kunnen er gratis knutselboxen ontlenen.

    De Speelodroom is elke woensdag open tussen 11 uur en 17 uur.

    Info: buitenspeeldag.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons