• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Buitenspeeldag in de eigen bubbel als veilig alternatief

  20 april 2021

  NINOVE – De jeugd- en sportdienst organiseren woensdagnamiddag 21 april een fijn en corona-veilig alternatief voor de traditionele buitenspeeldag.

  Op 21 april kun je op de webstek Ninove-buitenspeeldag actieve uitdagingen, creatieve ideeën en zotte spelletjes vinden binnen vier online ateliers: sport-, spel-, crea- of kleuteratelier. Ook op de Facebook- en Instagrampagina van de jeugddienst zullen de hele namiddag toffe uitdagingen verschijnen om het buitenspelen nog leuker te maken.

  Buitenspeelafdruk

  Kinderen kunnen op 21 april een ‘buitenspeelafdruk’ maken aan hun voordeur. Met verf laten ze hun voetafdruk achter op de straat, waar ze wonen en spelen. Het is een plezante manier om het recht op spelen en sporten in de publieke ruimte letterlijk te onderstrepen.

  Foto’s of video’s van de activiteiten op 21 april mag je posten op de eigen sociale media met #buitenspeeldag2021.

  Als je ook de jeugddienst markeert, zie je misschien jouw foto of video verschijnen op de sociale mediakanalen van de stad. Je kunt ook een foto sturen naar jeugd@ninove.be.

  Speelotheek

  Sport- en spelmateriaal kun je vinden in de Speelodroom, de speelotheek aan de Bevrijdingslaan.

  Kinderen uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen kunnen er gratis knutselboxen ontlenen.

  De Speelodroom is elke woensdag open tussen 11 uur en 17 uur.

  Info: buitenspeeldag.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons