Chiro Winnik haalde zeven zakken zwerfvuil uit de Dender

    01 mei 2021

    DENDERWINDEKE/POLLARE – Chiro Winnik ruilde zaterdag 01 mei een uitstapje naar Pairi Daiza voor een dagje kajakken en zwerfvuiljagen op de Dender, tussen Deux-Acres en Pollare. “Voor herhaling vatbaar”, concludeerde Fré Van der Hoeven.

    Normaal stond een daguitstap naar Pairi Daiza gepland. “Maar we vreesden voor een te grote volkstoeloop en dus kozen we voor een kajaktocht”, legde Fré ons uit. We ontmoetten hem en de andere kajakkers in Pollare, aan het einde van hun zwerfvuiljacht op de Dender, die vanochtend om 10 uur startte in Deux-Acres.

    “Als we dan toch kajakten, konden we evengoed het zwerfvuil verzamelen, dat we tegenkwamen. We hebben in totaal zeven zakken gevuld. Eigenlijk valt het beter mee, dan we hadden verwacht. Sommige stukken van de Dender lagen er heel proper bij. Elders kwamen we een zak pampers, een bierbak, nylonkousen tegen.”

    “Je kun je niet inbeelden wat mensen in de Dender gooien.”

    Hun actie bezorgde hen al veel positieve reacties op de sociale media, niet in het minst van de Ninoofse zwerfvuiljagers. Wellicht een aanmoediging om dit in de toekomst over te doen.

    “Dat is inderdaad voor herhaling vatbaar. Ik woon hier zelf in de buurt en doe dat geregeld. Het is tof om dat ook eens in groep te doen.”

    Het zit wel snor met de jeugd van tegenwoordig.

    Info: Chiro Winnik.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons