Draag jouw steentje bij aan nieuwe Chirolokalen

  20 november 2023

  DENDERWINDEKE – Chiro Winnik lanceert de actie ‘Koop een fiscaal aftrekbare baksteen’. Daarmee willen ze mee de bouw financieren van hun nieuwe lokalen, die start in de eerste helft van 2024.

  De jongens en meisjes van Chiro Leeuwerik en Chiro Windekind delen al meer dan 20 jaar de bovenlokalen van het parochiaal centrum Trefpunt Winnik. Samen beschikken ze over één gemeenschappelijk lokaal voor circa 120 leden en hun leiding. Geen probleem in de zomer of bij mooi weer, maar wanneer het hard regent, is het zoeken naar creatieve oplossingen.

  Nieuwbouw

  Om de bouw van nieuwe lokalen te realiseren hebben de hoofdleiding, enkele oud-leiders en ouders de vzw Steuncomité Chiro Winnik opgericht. De vzw heeft de noodzakelijke vergunningen aangevraagd en volgt de bouwplannen van het begin tot het einde op. De werkzaamheden starten in de eerste helft van 2024.

  De nieuwbouw komt als aanbouw tegen het parochiaal centrum Trefpunt in de Bokkendries, dankzij de samenwerking met de vzw Parochiale Werken Denderwindeke. Hij zal onderdak bieden aan de Chirojongens en -meisjes. In het gebouw komen een opdeelbare polyvalente zaal, een bergruimte voor het spel- en knutselgerief en het kampmateriaal en een sanitair blok.

  Bouw mee

  De financiering van deze nieuwe lokalen gebeurt met de eigen middelen van de Chirojongens en -meisjes, een infrastructuursubsidie en een renteloze lening van de stad Ninove, sponsoring en giften.

  Om het project financieel rond te krijgen, hoopt Chiro Winnik zoveel mogelijk symbolische bakstenen te verkopen met de actie ‘Koop een fiscaal aftrekbare baksteen’. Als je wilt steunen, koop je een symbolische baksteen door een gift te storten op rekeningnummer BE67 0000 1507 2887 van Chirojeugd-Vlaanderen vzw met als mededeling ‘GIFT OJ3304’. Deze mededeling mag niet ontbreken, anders stromen de giften niet door naar Chiro Leeuwerik en Chiro Windekind. Voor alle giften van € 40 of meer ontvang je een fiscaal attest.

  1.500

  Jelle Segers (hoofdleider Chiro Leeuwerik) en Lotte Appelmans (hoofdleidster Chiro Windekind): “Ongeveer vier jaar geleden hebben we het ambitieuze plan opgevat om nieuwe lokalen te bouwen voor onze Chiro. Wij zijn dan ook heel blij, dat de start van de werken in zicht is. Om deze bouw te financieren organiseren we heel wat activiteiten, maar hebben we ook de steun van ouders en sympathisanten nodig. Het zou fantastisch zijn als we met deze actie 1.500 symbolische bakstenen kunnen verkopen en zo de lening kunnen afbetalen.”

  Info: Chiro Winnik.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons