“Een dag, waar je elk jaar naar uitkijkt”

    21 oktober 2022

    NINOVE – De leden van de jeugdbewegingen trokken vrijdagochtend 21 oktober in uniform naar school. Maar niet zonder even langs De Plomblom te passeren voor een drankje en een koffiekoek.

    Op de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ stonden de Ninoofse jeugddienst en de jeugdraad Voesj al vanaf 7 uur paraat aan het amfitheater, ter hoogte van De Plomblom en de bib. Ook burgemeester Tania De Jonge (Open Vld), bevoegd voor jeugd, kwam even poolshoogte nemen en zag dat het goed was.

    Jong van hart ging Ninofmedia op dit onchristelijk tijdstip langs om de sfeer te snuiven en die zat goed.

    Sfeer

    “Dit is de tweede keer op deze locatie”, zegde ons Cato Verbeken (voorzitter van Voesj). “Je ziet hier toch al een mooie opkomst; we zijn benieuwd voor wat de ochtend nog gaat brengen. Als de jongeren in uniform langskomen, krijgen ze van ons een koffiekoek met chocomelk of fruitsap. We hebben ook een dj ingehuurd om er wat sfeer in te brengen. Alles op kosten van de jeugdraad.”

    Ninove telt ongeveer 900 leden, gespreid over de verschillende jeugdbewegingen.

    “Ik denk, dat het heel erg leeft. Als je vandaag langsgaat op de scholen zie je toch heel veel jongeren in uniform rondlopen. Dat is toch iets om heel erg trots op te zijn. We kijken al uit naar de editie van volgend jaar.”

    Uniform

    Dat deed ook Louise Marie, lid van Chiro Flos Meerbeke: “Supertof om straks in uniform naar school te gaan. Inmiddels is dit een goed ingeburgerd jaarlijks gebruik. Ik heb hieraan al verschillende keren deelgenomen. Dergelijke initiatieven mogen nog meer gebeuren. Het is een dag, waar je elk jaar naar uitkijkt. Met dank aan de organisatie.”

    Na de koffiekoeken trokken de jongelui schoolwaarts, te laat komen was geen optie. Wellicht hebben ze met iets meer aandacht dan gewoonlijk geprobeerd om de beginselen van de grammaire, de trigoniometrie of de functies van de vandiktebank onder de knie te krijgen.

    MLI

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons