Is er nog een toekomst voor jeugdhuis Het Uur?

    23 januari 2021

    MEERBEKE – Het gesloten jeugdhuis Het Uur aan de Halsesteenweg biedt momenteel een desolate aanblik. Bijna twee jaar na de verplichte sluiting is er nog geen zicht op een heropening.

    Burgemeester Tania de Jonge (Open VLD) besliste op 20 februari 2019 om het huurcontract met jeugdhuis vzw Het Uur tijdelijk stop te zetten. De beslissing ging in op 1 maart 2019, voor een periode van drie maand.

    Een aantal zaken binnen het Meerbeekse jeugdhuis zouden niet zo goed zijn verlopen.

    Voorwaarden

    Die stopzetting moest het nieuw jeugdhuisbestuur de tijd geven om de wettelijke statuten aan te passen en een degelijke werking uit te bouwen.

    Op 1 juni 2019 was er echter geen nieuw bestuur en waren de statuten evenmin gewijzigd.
    De gemeenteraad van 20 juni 2019 legde een kader vast met vrij strenge randvoorwaarden voor een eventuele heropstart.

    De jeugddienst organiseerde op 9 oktober 2019 een infoavond om de toekomstplannen uit de doeken te doen. Amper 7 geïnteresseerden daagden op.

    Nadien werd het oorverdovend stil. Het Uur 2.0 bleef een verre utopie.

    De corona-crisis deed er in 2020 evenmin goed aan.

    Toekomst

    We vroegen de burgemeester, bevoegd voor jeugdbeleid, of voor Het Uur nog een toekomst is weggelegd.

    “We gaan met de jeugddienst een plan uitwerken met verschillende mogelijkheden om een jeugdhuis op te bouwen. We hebben een aantal creatieve ideeën, die we willen terugkoppelen naar de jeugdraad. Ik voorzie tegen eind februari een visie over de toekomst van het jeugdhuis.”

    De fysieke toestand van de voormalige Berlindiskring gaat er door twee jaar leegstand niet op vooruit. De stad investeerde in 2012-2013 al een aardige som in de renovatie ervan. Een heropstart zal wellicht weer geld kosten voor wat altijd een oud cafégebouw zal blijven.

    Of de stad een verkoop overweegt, kon of wou de burgemeester niet meteen bevestigen. “Dat is een van de opties, maar we moeten het nog bekijken binnen een totaal plan.”

    Wordt vervolgd.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons