Jeugdraad verstopt geocaches om wandelen leuker te maken

    12 juli 2021

    NINOVE – Voesj, de jeugdraad van Ninove, verstopt tijdens de zomermaanden enkele geocaches, verspreid in de 12 deelgemeenten. Het is een initiatief om de jeugd te laten ontspannen in de natuur.

    Geocaching is een buitensport en een -spel, dat gebruikt maak van een gps-ontvanger of een telefoon met deze functie. Het is de bedoeling om zogenoemde caches te vinden.

    Ga naar www.geocaching.com of download de app op jouw slimme telefoon.

    Caches

    Ontdek alle geochaches in Ninove, waaronder deze van Voesj. Alle verstopte caches zijn op de app aangeduid met bolletjes op de kaart.

    Zo’n geocache kan echt van alles zijn: een brooddoos, een vogelhuisje, een sleutelhanger, een flesje… Kijk dus zeker goed rond tijdens je wandeling.

    Als je de geocache hebt gevonden, geef je dit aan in de app.

    Je kan de cache openen. Daarin zit een logboekje, waarop je jouw naam kunt invullen. Sommige caches bevatten ook ruilobjecten. Je kan deze meenemen wanneer je iets anders in de plaats achterlaat.

    First finds

    Met de geocaches die je vindt, verzamel je punten. Daarnaast krijg je ook punten voor first finds: caches, die nog niemand anders vond. De geocaches van Voesj zijn al enkele weken verstopt, dus je zal misschien niet meer de eerste zijn.

    Later in de zomervakantie worden nog enkele geocaches toegevoegd binnen het centrum van Ninove. Zo kan je de nieuwe caches zoeken tijdens een wandelingetje door de stad en wie weet krijg je dan wel een first find te pakken!

    Trek dus de wandelschoenen aan en begin te zoeken.

    Info: GeocachingVoesj.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons