Kom gratis jouw boeken kaften

    29 augustus 2022

    NINOVE – Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar kunnen zaterdag 3 september terecht in het cc De Plomblom voor een gratis boekenkaftdag.

    Sommige ouders verlangen stiekem of openlijk naar 1 september. Hun bloedjes van kinderen meestal net wat minder; ze zitten nog volop in vakantiemodus.

    De organisatie Ezelsoor denkt echter al aan de heropening van de scholen. Schoolboeken kaften behoort tot de openingsrituelen van het nieuwe schooljaar.

    Gezinnen met kinderen kunnen daarvoor zaterdag 3 september afzakken naar het cc De Plomblom. Als ze hun boeken en schriftjes meebrengen, kunnen ze deze daar kaften met gratis kaftpapier. Je krijgt geen kaftpapier mee naar huis. Het is de bedoeling om groepsgewijs te kaften en er een leuke voormiddag van te maken.

    Elk kind ontvangt 5 vellen met een keuze uit verschillende patronen. Daarmee kaft je ongeveer 10 boeken. Vrijwilligers helpen daarbij, mochten de koters of hun ouders twee linker handen hebben.

    Verkies je een uniek gekaft boek? Kaft je boek dan met bruin kaftpapier en loop langs bij een van de aanwezige bekende illustratoren. Zij voorzien jouw boek van een leuke tekening. Leren lukt nadien naar het schijnt dan beter dan voorheen.

    Praktisch

    • Datum en uur: zaterdag 3 september, van 10 tot 13 uur.
    • Plaats: de foyer van het cc De Plomblom en de bibliotheek.
    • Deelname: gratis.

    Info: Ezelsoor.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons