Meer ondersteuning voor kinderen en jongeren met een beperking

    09 augustus 2021

    NINOVE – De stad Ninove en Levenslust vzw openen in september een ‘antennepost’ in De Pastorij, Klein Brabant 2a, vlakbij buurthuis Berdam. Op die plek bieden ze eerstelijnshulp aan gezinnen in een verontrustende situatie.

    Levenslust is een vzw, die jongeren begeleidt bij hun integratie in de maatschappij.

    Pegie Mestdag: “We willen mensen helpen, die vastlopen in de opvoeding van hun kind met een handicap. Als uit het eerste gesprek blijkt, dat we binnen Levenslust zelf hulp kunnen bieden, gaan we die meteen opstarten. In het andere geval begeleiden we de gezinnen naar gepaste hulp.”

    Hulpvraag

    Momenteel heeft de vzw 16 Ninoofse jongeren in ambulante begeleiding. Deze samenwerking wordt uitgebreid met een centraal eerstelijnspunt.

    Schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen): “Nog te vaak zien we, dat jongeren en ouders niet de gepaste hulp vinden. Hierdoor dreigen ze in een negatieve spiraal te belanden en het op te geven. Dat willen we veranderen met de nieuwe antennepost. Die moet een laagdrempelige toegangspoort zijn voor jongeren in begeleiding, maar ook voor andere Ninovieters met een dringende hulpvraag.”

    Het eerste verkennend gesprek is gratis. Zodra de begeleiding start, gaat dit automatisch via registratie.

    Info: Levenslust vzw.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons