Meerbeke krijgt vernieuwd speelterrein

    27 maart 2024

    MEERBEKE – De gemeenteraadsleden stemden maandag 25 maart unaniem in met de (her)aanleg van het speelterrein tussen het gemeenteplein en de Kwadestraat-Zuid.

    Het college van burgemeester en schepenen gunde op 24 januari 2022 de opdracht voor het ontwerpen van een aantal speelpleinen aan het Meerbeekse bedrijf Roots Landscape:

    • in 2022 Lietersberg (Denderwindeke) en Lebeke (Outer),
    • in 2023 Voorde en de vernieuwing in Meerbeke,
    • in 2023 of 2024 de Keldermeersbaan (Ninove).

    Alles bij elkaar opgeteld gaat het al om € 1.166.000 aan investeringen in speelpleinen, vermeerderd met € 74.000 aan onderhoud en spelinfrastructuur. Dat van Nederhasselt is al in gebruik, de rest volgt.

    Meerbeke

    De opdracht voor Meerbeke is geraamd op € 499.344,50 (incl. 21% btw) en zal worden gegund bij wijze van de openbare procedure.

    Dit is het grootste project, volgens burgemeester Tania De Jonge (Open Vld). Zij somde de verschillende elementen ervan op: een hondenlosloopweide, sport- en speeltuigen, petanqueterreinen, waterdoorlatende voetpaden voor rolstoelgebruikers… Kortom het moet een intergenerationeel en inclusief speelterrein worden, waarbij de omgehakte ceder als zitbank een nieuwe functie krijgt.

    Rudy Corijn (Forza Ninove) vroeg om een elektrische aftakking en verlichting te voorzien aan het petanqueterrein en een herstelling van de dakbedekking. Dat zou mogelijk zijn, aldus de schepen voor sport Mark Torrekens (Open Vld).

    Alle fracties in de gemeenteraad stemden in met het ontwerpplan en de geraamde prijs.

    Misschien is de heraanleg van dit speelterrein ook een goede gelegenheid om het gemeenteplein van Meerbeke een eigen naam te geven, bijvoorbeeld ‘Plein burgemeester Etienne Cosyns’. ’t Is maar een suggestie.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons