Napraten over de jamboree-ervaringen in Zuid-Korea

    18 augustus 2023

    NINOVE – Onder de 47.000 deelnemers aan de vierjaarlijkse jamboree in Zuid-Korea bevonden zich ook 15 Ninoofse scouts. Hun verblijf verliep met heel wat hindernissen, al maakten zij zich daar niet echt veel zorgen om.

    Wij spraken met Gitta en Phoenix over hun ervaringen. Enkele dagen eerder waren ze teruggekeerd uit Zuid-Korea van een bewogen verblijf op de wereldjamboree.

    Ervaringen

    Er zijn inderdaad veel ups en downs geweest, beamen ze beiden. Maar ondanks alle obstakels vonden ze het nog steeds een geslaagde editie. Blijkbaar was het plezier, dat ze ter plaatse beleefden, sterker dan de negatieve reacties, die vooral buiten de jamboree te horen vielen.

    De sterkste punten: nieuwe mensen, hun tradities en culturen leren kennen, nieuwe vrienden maken uit verschillende landen, goodies uitwisselen en het mud-festival.

    De tegenslagen: wind, muggen, storm, zelfs een aardbeving. Maar daarvan hadden zij minder last dan de negatieve berichtgeving bij ons liet vermoeden

    Het was voor beiden een leuke ervaring, liefst eenmalig omdat anders de verrassing en de betovering van het nieuwe grotendeels wegvallen.

    De ouders waren alvast tevreden, dat hun oogappels heelhuids waren teruggekeerd. Zij waren eigenlijk nooit in paniek omdat ze goed op de hoogte werden gehouden van de ware toedracht in Zuid-Korea. Ze gunden hun kinderen die onvergetelijke ervaring, inclusief de avontuurlijke kant van hun verblijf.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons