Nieuw skate- en BMX-park krijgt stilaan vorm

    06 oktober 2021

    NINOVE – De werken voor de opbouw van het nieuwe skatepark in het stadspark verlopen goed. De hele installatie zou half oktober klaar zijn.

    In april is het verouderde skatepark in het stadspark afgebroken. Om de vele Ninoofse skaters en BMX’ers tegemoet te komen, had de stad een tijdelijk skateterrein laten aanleggen door de firma Maxextrême uit Rixensart. De jongeren konden daarop terecht van 11 juli tot en met 31 augustus.

    Nieuw

    Het uittekenen van het nieuwe skateterrein gebeurde in nauw overleg met de skaters en BMX’ers.

    Inmiddels vorderen de werken goed voor de opbouw van het nieuwe skatepark. Dat gebeurt door het Nederlandse Hectik Skateramp voor € 109.000 (excl. BTW). Dat bedrag was lager dan de geraamde € 130.000.

    Met het restbedrag kan een nieuwe afsluiting worden voorzien voor het omnisportpark.

    Vrijwilligers

    Het nieuwe skatepark zal half oktober zijn voltooid.

    “Dat is inderdaad gepland voor het eind van volgende week”, bevestigde Sien Callebaut van de Ninoofse jeugddienst ons. “Maar alles is natuurlijk afhankelijk van het weer. En ook van de vrijwilligers, die komen helpen bij de opbouw. Als je zelf nog wilt komen helpen, kan dat elke werkdag tussen 10 uur en 20 uur en ook op zaterdag. Op die manier kunnen de vrijwilligers na schooltijd of hun werk toch meehelpen.”

    Uiteraard zit er nadien een officiële ‘inrijding’ in de pipeline (we konden het niet laten), met receptie en demonstraties. Maar daarover volgt later meer nieuws.

    Info: jeugd@ninove.be.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons