Ninoofse gidsen en scouts startten nieuw scoutsjaar

    24 september 2023

    NINOVE – De jaarlijkse startdag van de gidsen en de scouts stond zondag 24 september in het teken van alweer een spetterend scoutsjaar.

    Zij nodigden de toekomstige leden en hun ouders daarom uit om hen een bezoekje te brengen op de startdag.

    Meisjes

    Momenteel tellen de gidsen iets meer dan 120 aangesloten leden; 30 meisjes staan in als leiding. Dit jaar werden maar liefst 30 nieuwkomers ingelijfd op de eerste dag. Iedereen tussen 6 en 17 jaar kan aansluiten om elke zondag te ravotten en nieuwe vriendinnetjes te maken.

    De leden en geïnteresseerden waren welkom tussen 14 en 17 uur in de lokalen aan het Kaatsplein om kennis te maken. Ook de volgende weken, en dit tot 15 oktober, kan je daar nog aansluiten.

    De leiding had een waaier aan activiteiten voorzien. Ze dompelden de meisjesscouts onder in een wereld vol ‘scoute’ spelletjes en lieten iedereen een kijkje nemen hoe een echte scoutszondag eruitziet.

    Zowel buiten als binnen kon je de basiselementen van het scoutisme bewonderen. Daarnaast stond de leiding klaar om met veel plezier al de vragen te beantwoorden.

    Je kon ter plaatse ook een uniform of een extra rokje of pul aankopen.

    Jongens

    De jongensscouts sloegen hun tenten voor de startdag op in het stadspark.

    De hogere leiding met Emilio Giacomucci, Tuur De Saedeleer, Luka Wauterickx, Jente Steenhout en Alexander Willems verwelkomde de kapoenen en welpen met allerlei spelletjes. Maar eerst maakten ze kennis met de nieuwe leden.

    In totaal tellen de Ninoofse scouts 80 leden en 28 leiders.

    Wil je nog aansluiten, dan ben je iedere zondag welkom in hun lokalen aan de Huifkarweg.

    Voor alle dorstige mama’s en papa’s hadden zowel de meisjes als de jongens een drankje klaarstaan.

    Info: Gidsen NinoveScouts Ninove.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons