Ninove zet speelterreinen in de kijker tijdens de Buitenspeeldag

    19 april 2023

    NINOVE – Elke dag ravotten in de tuin, het park of het speelplein? De Buitenspeeldag op woensdag 19 april gaf hiervoor het startschot.

    In Ninove konden de kinderen op zes verschillende speelterreinen aan de slag. Met één van de speelboxen of hun moves tonen tijdens de dansles, dit was hét moment. Je kon zelfs aansluiten bij één van de voorleesuurtjes.

    Animatoren en jeugdbewegingen leidden de namiddag in goede banen. Tussendoor was er ook tijd om te picknicken. Wie graag fietst, kon aansluiten bij de fietstocht van 20 km, die startte aan het stadspark van Ninove.

    Deze jaarlijkse traditie is een initiatief van enkele tv-zenders en de Vlaamse overheid. De bedoeling is om kinderen en jongeren aan te zetten om in hun buurt buiten te spelen. Op de Buitenspeeldag kleuren de televisieschermen van alle kinderzenders volledig zwart: tijd om buiten te spelen.

    ADU

     

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons