Oud-bestuur Het Uur steunt drie jongerenorganisaties

    15 december 2023

    MEERBEKE – Een aantal oud-bestuursleden van het opgedoekte jeugdhuis Het Uur organiseerde een reüniefuif, die € 1.500 opbracht voor drie goede doelen.

    “De reüniefuif in oktober was een groot succes”, aldus oud-voorzitter Kim De Turck: “We hoopten op 100 aanwezigen, maar er kwamen maar liefst 220 oud-leden en -sympathisanten opdagen. Die wisten nog altijd goed hoe een stevig feestje te bouwen.”

    De organisatoren zochten drie goede doelen om hun winst van € 1.500 mee te delen. Kim: “Wij steunen graag de vzw’s Knipperkot, Habbekrats en aPart omwille van hun link met jongeren en met Ninove. Het zijn drie positieve projecten, die het verschil maken: van de werking voor kinderen in het stadspark tot de hulp aan jongeren op zoek naar werk.”

    Elk van deze initiatieven kan rekenen op een schenking van € 500 als ruggensteuntje voor hun werking.

    Jongerenorganisaties

    • Knipperkot vzw (Denderhoutem) telt oud-Het Uur-gangers in de organisatie. Zij bieden een dagbesteding in de natuur aan jongvolwassenen, die het moeilijk hebben om een plaats te vinden in de samenleving of op de arbeidsmarkt. Ze werken ook samen in het Ninoofse project ‘Jongeren In Actie’ (JIA).
      Met de schenking willen ze hun tuinkot isoleren en een voerkruiwagen aankopen.
    • Habbekrats vzw zorgt in opdracht van het Ninoofse stadsbestuur voor het jeugdopbouwwerk. Vanuit het jeugdcentrum en in het stadspark organiseren zij bijna dagelijks activiteiten voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar.
      Ze willen met de schenking nieuw spelmateriaal aankopen.
    • aPart vzw is een van de partners in het Ninoofse JIA-project. Jongeren krijgen de kans om arbeidstalenten te ontwikkelen, bijvoorbeeld via een initiatie heftruck en oefenmomenten bij privébedrijven. Er is een intensieve individuele zorg- en werkbegeleiding. De JIA-werking kon via Europese subsidies de laatste 3 jaar bijna 250 jongeren bereiken. Vanaf 2024 gebeurt een doorstart in samenwerking met de stad en de VDAB.
      De vzw wil de schenking gebruiken voor de aankoop van materiaal voor o.a. workshops met hout en kookateliers.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons