Piste laat jongeren met elkaar debatteren

    19 november 2022

    NINOVE – Het jongerenparticipatieproject van jeugddienst Globelink en de stad laat jongeren tussen 16 en 25 jaar met of zonder migratieachtergrond debatteren over lokale thema’s die hen bezighouden, om hen zo hun stem te laten horen.

    De jeugdwerkers van Globelink en Habbekrats ondersteunen de verschillende workshops, waarbij Ninoofse jongeren de kans krijgen om hun stem te laten horen.

    Deelnemen

    Door hen actief te betrekken bij de lokale thematieken wil de stad ze aanzetten om meer deel te nemen aan het leven in Ninove. Kleine zaadjes planten, die er in de toekomst kunnen voor zorgen, dat deze jongeren mee geëngageerd zijn in onze stad. Zo zullen haalbare ideeën van de jongeren aan het stadsbestuur worden voorgelegd.

    Schepen Veerle Cosyns (Samen), bevoegd voor samenleven: “Jonge mensen hebben vaak een andere kijk op hoe ze onze stad beleven, wat goed is en wat beter kan. Ik ben blij, dat we hun mening kunnen bevragen dankzij dit project, zodat ze zich mee betrokken voelen in het beleid.”

    De workshops zijn verspreid over het schooljaar 2022-2023. Discussie en een eigen mening staan centraal. Daarnaast komt er ook wel eens een inspirerende gasstspreker of gaan ze buiten de muren van De Kidz. De centrale boodschap is steeds: de jeugd is de toekomst.

    Europees project

    Het Ninoofse Piste-project maakt deel uit van het Europees project ‘PISTE’, gefinancierd via het Europees Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF). Het project wil de participatie bij personen met een migratieachtergrond bevorderen.

    Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen documenteren de bevindingen van dit project. Zij zullen een hulpmiddel ontwikkelen om alle vormen van participatie bij deze doelgroep te bevorderen.

    Praktisch

    • De workshops hebben steeds plaats op een donderdagavond van 17 tot 19 uur in De Kidz (Parklaan 1, Ninove).
    • Volgende 2 sessies: 24 november en 22 december.
    • Inschrijven kan door een berichtje te sturen via de Instagrampagina van Piste of via welzijn@ninove.be.
    • Je bent niet verplicht om alle workshops te volgen, maar het is zeker aangeraden.

    Info: GlobelinkHabbekratsPiste.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons