Sint en Pieten trokken met paard en kar door Okegemse straten

    06 December 2020

    OKEGEM – Voor ze terug naar Spanje vertrokken, zijn Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zondagnamiddag 6 december met paard en kar door Okegem gereden.

    Het initiatief voor de rondrit van de Sint kwam van Stefaan Engels, de uitbater van Legends Café op het Dorp in Okegem.

    “We vertrokken om 13.30 uur aan het café”, vertelde hij, “en deden bijna alle straten van Okegem aan. Op de doodlopende straatjes na, waar de kar niet kon terugdraaien. Omdat alles corona-veilig moest verlopen, deelden we geen cadeautjes of snoep uit. We stopten ook nergens. Het was de bedoeling, dat de kinderen en andere dorpsgenoten de Sint nog eens konden uitzwaaien vooraleer hij weer naar Spanje ging.”

    “Het was voor de kindjes een leuke namiddag, zeker in deze moeilijke tijden. Anders zijn er her en der Sinterklaasfeeste, of komt de Sint bij de kinderen thuis op bezoek of in winkels. Dit jaar lukte dat allemaal niet. Daarom organiseerden we dit. Als café hebben we er geen verdienste aan, maar we vinden het leuk om te doen.”.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons