Sinterklaas kreeg warme ontvangst bij aankomst met stoomboot

    20 november 2021

    NINOVE – De Sint en zijn roetpieten meerden zaterdag 20 november voor de 15de keer aan in onze Denderstad. De Sint Nicolaasvrienden stonden in voor de organisatie.

    Door de werken aan de Begijnenbrug kwam de Sintboot dit keer vanuit de richting Pollare de stad binnen gevaren.

    Animatie

    Alle Sintliefhebbers, groot en klein, braaf en iets minder braaf, zakten af naar de Denderkaai. En de kindjes waren massaal van de partij om de Sint te verwelkomen.

    Vanaf 13 uur zorgden ‘Pietje Paniek’ en ‘Deugnietpiet’ daar voor animatie, in afwachting van de komst van de Sint.

    Welkom

    Rond 14 uur kwam de vloot Ninove binnen gevaren. De schepenen Marc Torrekens (Open-VLD) en Veerle Cosyns (Samen) verwelkomden de Sint en zijn 20 pieten. De Sintboot werd vooraf gegaan door de muziekboot met de Pietenfanfare.

    Iedereen, ouder dan 12 jaar, die de aankomstzone aan de Denderkaai wou betreden, moest wel een covid safe ticket (CST) voorleggen.

    Hubert van café Den Belleman was zeer tevreden met de opkomst, ook omdat iedereen zich aan de maatregelen hield i.v.m. de mondmaskerplicht.

    Na de show op het podium konden alle kinderen een zakje snoep afhalen bij de Sint. Ze mochten hem ook hun lijst met wensen overhandigen. Op zijn schoot zitten was niet mogelijk wegens de coronamaatregelen.

    Zie: Aankomst van de sint

    Deel 2 :

     

     

     

    GNE –  Foto’s Giovanni Neckebroeck

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons