Skaters en bmx’ers krijgen gloednieuw terrein in stadspark

    03 maart 2021

    NINOVE – De gemeenteraad keurde maandag 01 maart het bestek goed voor de aanleg van een nieuw skateterrein in het stadspark. Tegen de zomer van 2021 zullen skaters en bmx’ers het nieuw aangelegd terrein kunnen gebruiken.

    ”Het skatepark is echt versleten”, gaf burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) als haast overbodige uitleg mee. Zij wees ook op het inspraaktraject, dat daaraan is voorafgegaan: een enquête, een participatieavond met jonge gebruikers van het skatepark, 3 voorlopige schetsen die leidden tot 1 eindresultaat.

    Veiligheid

    “Wij steunen dit volmondig”, aldus Guy D’haeseleer (Forza Ninove). “Maar zorg er wel voor, dat jeugdbendes dit niet monopoliseren en er de Ninoofse jongeren wegjagen zoals voorheen.”

    Als reactie kreeg hij zowat de hele verzamelde meerderheid over zich heen: Wassim Hassine (Samen), Tania De Jonge en Stijn Vander Elst (Open VLD), Wouter Vande Winkel (Samen). Als er al problemen waren geweest, zou de situatie nu sterk zijn verbeterd en de goede kant uitgaan.

    Alle fracties stemden uiteindelijk wel in met de levering en montage van de skatetoestellen voor een nieuw modulair skatepark, geraamd op € 130.000 (btw excl.).

    Meehelpen

    De burgemeester, tevens bevoegd voor jeugd , legde nadien nog uit, dat de participatie nog een stapje verder gaat.

    “Naast het denkwerk zullen jongeren ook actief kunnen helpen bij de afbraak en de opbouw van het skatepark. We doen een oproep om corona-veilig de handen uit de mouwen te steken en hieraan mee te werken. Geïnteresseerde jongeren kunnen een mailtje sturen naar de jeugddienst om zich hiervoor aan te melden.”

    De afbraak van het bestaande skatepark zal gebeuren van 19 t.e.m. 23 april. Jongeren kunnen tot dan komen skaten of bmx’en door te reserveren.

    Het nieuwe skatepark zou voor de zomervakantie moeten klaar zijn.

    Info: jeugd@ninove.bereservatie.

    Gemeenteraad video

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons