Speelterrein Lebeke ingehuldigd

  07 april 2024

  OUTER – Het nieuwe speelterrein langsheen Stuypenberg in ‘de Lebeke’ is zaterdag 6 april ingespeeld op de eerste mooie lentedag van het jaar.

  De stad is al enkele jaren bezig met het installeren van speelterreinen in verschillende deelgemeenten van Ninove. De Lebeke was het volgende in de rij.

  In aanwezigheid van kindjes uit de buurt en vertegenwoordigers van het stadsbestuur zijn de speeltuigen en de groenzone hier officieel in gebruik genomen. Er waren kinderanimatie en een kleine receptie voorzien op het welslagen van dit project.

  Generaties

  “We hebben hier een plaats gecreëerd, die generaties bij elkaar moet brengen”, aldus burgemeester Tania De Jonge (Open Vld), bevoegd voor jeugdbeleid. “Van de kleinsten tot de 50-plussers: ze kunnen hier samen genieten op een plek, waar je in dialoog kunt gaan met elkaar en kunt ontspannen. Een speeltuin in de dorpen is meer dan alleen maar spelen; die brengt ook mensen bij elkaar en zorgt voor verbondenheid.”

  Ontwerp

  Het speelterrein Lebeke omvat verschillende speeltoestellen en ligt aan de terreinen van hockeyclub Dender Hockey. Daar bevinden zich ook padelterreinen, een Finse piste en een petanqueterrein.

  De ontwerper en architect Nick Lambrecht heeft inmiddels 2 speelterreinen ontworpen voor de stad en er staan er nog 2 op stapel. Samen met de stedelijke jeugdconsulenten Sergio Ruysseveldt en Carolien Frodure werkt hij de aanleg van de terreinen uit.

  Het volgende terrein op de planning is dit van Meerbeke.

  GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons