Thomas is de beste jonge meeuwenschreeuwer van Europa

    25 april 2022

    POLLARE – Thomas De Pessemier schreeuwde zich zondag 24 april in De Panne naar goud tijdens het Europees kampioenschap meeuwenschreeuwen. Een natuurtalent, zo bleek tijdens ons gesprek.

    Waar de meeuwen schreeuwen, kan je soms Thomas horen. Hij woont niet meteen aan de kust, maar ook in het Pollaarse binnenland vallen meeuwen te bestuderen. Landmeeuwen dan.

    Blijkbaar heeft Thomas een goed gehoor en een stevig vocaal vermogen om die vogels na te bootsen.

    “Ik hoor die meeuwen graag en kan hun schreeuw blijkbaar toch bijzonder goed nadoen. Als op het strand mijn schreeuw weerklinkt, draaien de meeuwen spontaan het kopje naar mijn richting.”

    Zoals vaak gebeurt, was het niet de winnaar zelf, maar iemand anders, die Thomas inschreef voor de wedstrijd in de jongerencategorie. In dit geval de vader, die hem op aanraden van een familielid op de deelnemerslijst zette. Zij hadden dus een goede neus voor zijn meeuwenschreeuwtalent. Wellicht wenkt ook een deelname aan het wereldkampioenschap.

    Thomas is een leerling van de stedelijke basisschool Windekind. We spraken daar met hem en zijn vader. Natuurlijk vroegen we ook om een korte meeuwenschreeuwdemonstratie.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons