Tijdelijk skateterrein open vanaf 11 juli

    06 juli 2021

    NINOVE – Skaters, steppers en BMX’ers zullen zich van 11 juli tot en met 31 augustus kunnen uitleven op een pop-up skateterrein in het stadspark.

    Het oude skateterrein is op 19 april afgebroken. De aanleg van het nieuwe terrein is voorzien midden september.

    Pop up

    Ninove telt veel skate- en BMX-beoefenaars en de jeugddienst organiseert twee BMX-kampen tijdens de zomervakantie. Daarom komt in het stadspark een tijdelijk skateterrein, van 11 juli tot en met 31 augustus.

    Op de gemeenteraad van mei was voorgesteld om een aantal onderdelen van het oude terrein te recupereren in afwachting van de aanleg van het nieuwe. Maar dat was geen optie volgens burgemeester Tania De Jonge (Open VLD), bevoegd voor jeugd.

    “We zijn voor het pop-upterrein niet over één nacht ijs gegaan. Dat bleek niet haalbaar en vooral niet veilig te zijn. Om onze vele steppers, skaters en BMX’ers een fijne zomer te bieden, voorzien we een pop-up. Maar het is vooral uitkijken naar het nieuwe terrein, gemaakt voor en vooral door onze skaters en BMX’ers zelf.”

    Goede flow

    Voor de opbouw van het voorlopig skateterrein werkt de jeugddienst samen met de firma Maxextrême uit Rixensart.

    In samenspraak met de Ninoofse skaters en BMX’ers is onder andere gekozen voor quarterpipes met verschillende hoogtes en een jump box.

    Dit is een eenvoudige opstelling, maar Maxextrême zal zorgen voor een goeie flow. Zo blijven steppers, skaters en BMX’ers deze zomer niet op hun honger zitten.

    Info: Maxextrême.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons