Vlotweg stroomafwaarts op de Dender

    07 mei 2023

    NINOVE – De jeugdraad Voesj en de Ninoofse jeugddienst organiseerden zaterdag 6 mei de jaarlijkse vlottentocht op de Dender.

    De leden van verschillende jeugdbewegingen bouwden zaterdagvoormiddag eerst zelf een vlot met eigen materiaal en gingen daarmee nadien de Dender op. 100 deelnemers op 9 vlotten konden hun sjorvaardigheden testen.

    De Ninoofse brandweer liet ze te water aan het stadspark. Vandaar vlotten ze naar de startplaats ter hoogte van de brandweerkazerne aan de Désiré de Bodtkaai.

    Wedstrijd

    Meteen na de start rond 13 uur gingen de vlotten er als een speer vandoor. Het was duidelijk, dat de jonge peddelaars gemotiveerd waren om hun gesjorde vlot naar de eerste plaats te stuwen.

    De brandweer van de hulpverleningszone Zuid-Oost hield een oogje in het zeil om het vlotte verloop te garanderen.

    De tocht eindigde rond 16 uur in de bocht van de Dender aan de ‘Dikke van Pamel’ in Roosdaal.

    Uiteraard waren er prijzen te winnen: voor het meest originele bouwsel, de snelste vlottenploeg en het vlot met het meeste aantal deelnemers. Mocht alles – soms letterlijk – in het water zijn gevallen, dan was nog een pechprijs voorzien.

    Nadien praatten de winnaars en de minder fortuinlijke vlottenvaarders gezellig bij in een volmaakt olympische geest: deelnemen bleek ook nu belangrijker dan als eerste de meet te halen.

    Info: Jeugdraad Voesj.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons