Vraag nu je speelstraat aan

    06 mei 2021

    NINOVE – Gedurende de zomermaanden is het mogelijk om een straat als speelstraat in te richten tijdens welbepaalde uren. De aanvragen daarvoor kun je tot 10 juni insturen bij de Ninoofse jeugddienst.

    Speelstraten zijn gedurende bepaalde uren afgesloten voor het verkeer. Tijdens die ‘speeltijd’ hebben alleen fietsers en auto’s van de bewoners toegang; de auto’s moeten er stapvoets rijden.

    Voorwaarden

    Een straat kan een speelstraat zijn, als ze voldoet aan enkele voorwaarden:

    • de snelheid is beperkt tot 50 km/uur;
    • het moet een straat of wijk zijn met een overheersend woonkarakter;
    • er mag geen doorgaand verkeer passeren;
    • er mag evenmin geregeld openbaar vervoer doorrijden.

    Niet onbelangrijk: de meerderheid van de bewoners uit de directe omgeving moet dit initiatief echt steunen. Daarom moet bij elke aanvraag een enquêteformulier zitten, waaruit blijkt dat deze akkoord gaan met de inrichting van een speelstraat. Het enquête- en aanvraagformulier vind je terug op Ninove speelstraat.

    Info: aanvragen kun je tot 10 juni doorsturen naar jeugd@ninove.be.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons