Jongeren op de vuist aan Ninoofs station

    15 augustus 2020

    PNINOVE – De lokale politie moest vrijdagavond 14 augustus tussenbeide komen in de omgeving van het station. Een groep jongeren was daar betrokken in een onderlinge vechtpartij.

    Het waren buurtbewoners, die de politie hadden verwittigd. Het gevecht was rond 22.30 uur ontstaan tussen een 10- tot 15-tal jongeren. De politie was snel ter plaatse en vroeg bijstand aan de naburige politiezone Denderleeuw-Haaltert.

    IJzeren staven

    Een buurtbewoonster meldde dat de vechtersbazen ook ijzeren staven gebruikten en met een aantal auto’s iemand klem reden.

    “Het waren zeker 10 tot 15 zwarte jongeren”, aldus een andere ooggetuige. “Eigenlijk stonden ze hier al een hele tijd in groep bij elkaar. Ik vond dat wat vreemd, gelet op de corona-beperkingen, maar schonk er verder geen aandacht aan. Tot ik rond 22.30-23 uur opgeschrikt werd door snel aanrijdende auto’s met gierende banden. Het waren politiecombi’s, die blijkbaar waren opgeroepen. Op dat moment zag ik al die jonge gasten langs alle kanten wegstuiven, achterna gezeten door de agenten.”

    Onderzoek

    Over de aanleiding voor het gevecht, de identiteit van de jongeren en eventuele arrestaties, vroegen we burgemeester Tania De Jonge om bijkomende info. Zij kon enkel de vechtpartij bevestigen. “Het onderzoek is volop bezig, maar ik kan er helaas niets over kwijt. Het is wel verontrustend nieuws.”

    Het parket voert samen met de lokale politie Ninove het onderzoek. Volgens de eerste info heeft de politie alle (meerderjarige) vechters geïdentificeerd.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons