Jouw vragen over het corona-vaccin

    22 december 2020

    OOST-VLAANDEREN – Gouverneur Carina Van Cauter lanceert een informatievideo over het corona-vaccin. Prof. Isabel Leroux-Roels (UZ Gent) geeft antwoord op een aantal veelgestelde vragen daarover.

    “Bijna onmiddellijk nadat de eerste positieve berichten over een corona-vaccin ons bereikten, volgden de vele vragen en twijfels van de bevolking”, aldus de gouverneur. “Uit het jongste rapport van de motivatiebarometer van de UGent blijkt, dat 56 % van de bevolking bereid is om zich te laten vaccineren. Dat is een hoopvol signaal, maar om groepsimmuniteit te bereiken, moet dat minstens 70 % zijn.”

    Na overleg met de experten die haar elke week adviseren, besloot Van Cauter een informatiecampagne uit te werken. “Als we de bevolking willen motiveren, dan moeten we hen correct en transparant informeren.”

    Video

    In een video van 120 seconden geeft Prof. Dr. Isabel Leroux-Roels, diensthoofd van het Centrum voor Vaccinologie (UZ Gent), in een heldere taal een antwoord op veel gestelde vragen m.b.t. het corona-vaccin.

    Hoe werkt dat vaccin? Is het wel veilig, want heel snel ontwikkeld? Zal ik ziek worden van het vaccin? Waarom zou ik mij laten vaccineren? Hoeveel kost het?

    Info: bekijk de videoLaat je vaccineren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons