Katlijn Copriau legt eed af als nieuwe algemeen directeur

    26 juni 2023

    NINOVE – De proeftijd van algemeen directeur Katlijn Copriau gaat in vanaf 1 september 2023. Na haar eedaflegging op 26 juni, gaf ze in haar maidenspeech de krachtlijnen aan van “een efficiënte dienstverlening, een organisatie die wendbaar is, slagkrachtig met een duidelijke visie en structuur, maar die er bovenal staat en er is voor de Ninovieters en voor elkaar.”

    De gemeenteraad besliste op 22 mei 2023 om Katlijn Copriau aan te stellen tot de nieuwe algemeen directeur van de stad. Zij is master in de rechten van de KU Leuven, met een specialisatie aan de UC Louvian, oud-leerlinge van het Sint-Catharinacollege in Geraardsbergen en geboren en getogen in Herne.

    Van december 2018 tot nu was ze algemeen directeur in Haaltert, voordien gemeentesecretaris in Deerlijk, daarvoor bestuurssecretaris in Opwijk, beleids- en projectmanager in Halle en juriste in het Brussels hoofdstedelijk gewest.

    Zij legde maandag 26 juni de eed af in de handen van gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten (Open Vld), waarna ze in korte speech haar belangrijkste aandachtspunten opsomde.

    Voor en door Ninovieters

    “De oudste, stoutste en wijste der steden heeft recht op een fantastische organisatie, met een efficiënte dienstverlening, een organisatie die wendbaar is, slagkrachtig met een duidelijke visie en structuur, maar die er bovenal staat en er is voor de Ninovieters en voor elkaar. Als die stad, met zo een illuster en roemrijk verleden dat niet verdient, wie dan wel?”

    Een stad, die er staat, betekent voor haar, “dat wij samen als organisatie slagkrachtig kunnen en moeten zijn. Met een mooi geleerd woord: organisatieontwikkeling. Dat kan door structuren uit te bouwen, die de radertjes in ons groot raderwerk goed doen draaien. En in een raderwerk heeft elk radertje elkaar nodig. Dat gaat over een goede wisselwerking tussen de diensten, managementteam en beleid, dat gaat over communicatie en afspraken en over doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Maar dat gaat ook over het grote besef, dat de ene nooit zonder de andere kan.”

    Dat kan ook door volop de kaart te trekken van de digitalisering. “Die zien we niet meer als een uitdaging, maar als een evidentie. Waarbij de dienstverlening centraal staat, waarbij front- en backoffice digitaal in elkaar vloeien met als doel de Ninovieter correct en vlot een antwoord te bieden. Wij moeten daarin uitblinken, dat is mijn en onze betrachting.”

    Mensen

    “Dat betekent, dat wij in onze organisatie energieke, maar vooral gepassioneerde collega’s nodig hebben”, aldus Katlijn Copriau. “En dan zijn we beland, waar we moeten zijn. Het begint bij ons meest kostbare bezit: onze mensen. Blijkbaar zijn er heel veel studies geweest  – en die zijn brandend actueel – om te weten, dat mensen gepassioneerd zijn als ze ergens graag werken. En dat is mijn en onze opdracht.”

    Dat begint volgens haar bij een duurzame visie rond personeelsbeleid, een flexibel HR-beleid, maar met duidelijke verwachtingen naar elkaar.

    “Dat gaat over het stimuleren van mensen, het aanbieden van zelfontplooiing en het weten welke talenten we kunnen versterken en inzetten. Op die manier zijn en worden onze mensen echte en waarachtige ambassadeurs van Ninove. Ambassadeurs maken van eigen mensen is het meest effectieve in een zogenaamd employer branding-verhaal; ongetwijfeld een must voor ons. Elk kostbaar bezit moet je dan volop koesteren en waarderen. De realisaties van de meest grote projecten tot de kleine en heel onzichtbare zaken worden gedragen door onze mensen. Ik weet, dat de uitdagingen op dat vlak legio zijn, maar uitdagingen heb je overal en in alles en hierin is Ninove ook geen uitzondering.”

    De nieuwe algemeen directeur biedt haar visies en inspiraties, passie en gedrevenheid aan.

    “En ik ben heel fier, dat ik deel mag uitmaken van deze fantastische organisatie. Een Ninove, dat er staat op de kaart en dit in onze gloednieuwe Denderregio. Ik wil borg staan voor jullie voor verbinding en vertrouwen in alle seizoenen van deze organisatie. Ik reken op jullie, op ons allemaal om ons verhaal te schrijven en eigen te maken.”

    Laat ons dan vooral stout zijn, in de zin van stoutmoedig, en wijs zijn.

    Vanuit alle fracties kreeg ze veel waardering en en alvast veel steun toegezegd, ook van de burgemeester, die een dankwoordje had voor Ann De Bruyne als waarnemend algemeen directeur.

    Katlijn Copriau begint op 1 september aan haar proeftijd als nieuwe algemeen directeur.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons