Kinderopvang Schanulleke eert sterrenkindjes

    16 november 2023

    MEERBEKE – De kindjes van groepsopvang Schanulleke maken sinds een zestal jaar kerstkaartjes ten voordele van de vzw ‘Boven De Wolken’.

    Deze vzw is in april 2016 opgericht en biedt iedere sterrenouder in België de mogelijkheid om foto’s te laten nemen van hun kindje. Sterrenkindjes zijn baby’s, die tijdens de zwangerschap of rondom de bevalling overlijden. Onnodig te zeggen, dat dit een ingrijpende gebeurtenis is in het leven van jonge ouders. Daarom wil ‘Boven De Wolken’ hen steun bieden.

    Kerstkaartjes

    Die steun kost uiteraard ook geld, geld dat de vzw haalt uit acties voor goede doelen.

    Een zestal jaar geleden hadden we een kindje in de opvang, wiens broertje helaas een sterrenkindje werd”, vertelt Els Santuliana. Zij is de directrice en verantwoordelijke voor de beide Schanullekes en laat zich graag tante Els noemen. “Van daaruit is het idee ontstaan om ons in te zetten voor deze organisatie door ieder jaar kerstkaartjes aan te bieden. Vorig jaar mochten we  ruim € 1.200 overmaken aan de vzw.”

    Deze kerstkaartjes zijn handgemaakt door de kindjes van de opvang. De verzorgsters werken de kaartjes af met een sticker en een tekstje en het resultaat mag er dan ook wezen. Ideaal dus als je nog geen kerstkaartjes hebt aangeschaft en tegelijk dit prachtige project mee wilt steunen.

    Rond Kerstmis maakt Schanulleke het geld over aan de vzw Boven De Wolken. Laat dit warme initiatief vele harten beroeren.

    Praktisch

    • 5 kaartjes kosten € 10 en je kan ze tot en met vrijdag 15 december ophalen in een van de Schanullekes:
      – Schanulleke 1, Brusselsesteenweg 602 Meerbeke;
      – Schanulleke 2, Brakelsesteenweg 202 Outer.
    • Best vooraf een belletje geven aan tante Els op het nummer 0477-55 57 89.

    Info: Kinderopvang Schanulleke.

    BDB

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons