Krasjelpaal markeert hoogste punt van Ninove

    23 maart 2022

    MEERBEKE – Op initiatief van Jeroen Van Assche is woensdagnamiddag 23 maart de ‘Krasjelpaal’ geplaatst op de top van de Nellekensberg.

    Als je de topografische kaart van Vlaanderen raadpleegt en het hoogste punt van Ninove zoekt, kom je in het Neigembos terecht. Meer precies op een boogscheut van de top van de Nellekensberg, 89 meter boven zeeniveau.

    Jeroen Van Assche vond, dat die locatie meer aandacht verdient. Hij gebruikte het burgerinitiatief ‘100 x 100 en je telt mee’ om deze hoge vredige plek aan te duiden met een Krasjelpaal.

    Ter gelegenheid van de inplanting ervan spraken wij met de initiatiefnemer Jeroen, aangelande en houtbewerker Joris Bellemans, boswachter Björn Deduytsche en de Ninoofse schepen voor cultuur Henri Evenepoel.

    HVO

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons