“Laat de buurt zelf de speeltpleintjes onderhouden”

    21 juli 2020
    Yves, net voor het speelpleintje in Pollare de eerste keer een onderhoudsbeurt kreeg.

    POLLARE – Yves Sergeant stelt voor dat de vzw Parochiale Werken zelf het speelpleintje onderhoudt. “En dat zou ook lukken op andere plaatsen in Ninove en deelgemeenten.” Een voorstel dat schepen Marc Torrekens (Open VLD) heel positief onthaalt.

    Het onderhoud van de speelpleintjes – of het gebrek daaraan – is velen een doorn in het oog. Zo ook voor Yves Sergeant in Pollare. “Het heeft tot begin juli geduurd voor een ploeg hier is langs gekomen om te maaien. Als de stad of de aannemer niet in staat zijn om dat op te volgen, laat de buurt dat dan doen.”

    Buurt

    Hij ziet daarin winst voor iedereen: “De stad moet het zich niet aantrekken en kan de onderhoudsploegen elders inzetten. Het speelpleintje zal er altijd goed onderhouden bijliggen omdat je een beroep doet op de verantwoordelijkheid van de buurt. Onze vzw Parochiale Werken wil dit hier gerust op zich nemen voor een bescheiden jaarvergoeding van bijvoorbeeld € 2.000.”

    Volgens Yves zou die bereidheid ook elders in Ninove en deelgemeenten bestaan.

    We legden dit voor aan de verantwoordelijke schepen Marc Torrekens. “Er zijn inderdaad heel wat pleintjes en paden, hagen en heesters te onderhouden op ons grondgebied. Dit jaar ging het aanvankelijk moeizaam door de corona-maatregelen. De groenaannemer was daardoor beperkt bij de inzet van mensen en materieel. Onze ploegen zijn dan ingesprongen omdat doorgroeiende heesters verkeersborden verborgen of de parkeerplaatsen een stuk verkleinden. Inmiddels verloopt het onderhoud vlotter.”

    Voorstel

    Maar het voorstel van Yves Sergeant is de schepen zeer genegen. “Als we mensen uit de buurt kunnen inschakelen tegen een jaarvergoeding, zouden die pleintjes er inderdaad altijd goed onderhouden bijliggen. Mensen zouden daar terecht fier op zijn en kunnen ook korter op de bal spelen. Het zou onze eigen ploegen alvast meer ademruimte geven. Ik laat dit door de dienst uitwerken, ook het bedrag van de vergoeding, en breng dit als voorstel naar het schepencollege.”

    Voor dit jaar zal het niet meer haalbaar zijn. “Maar we kunnen al een oproep lanceren om te zien waar en hoeveel vrijwilligers daarin zijn geïnteresseerd. En als dat lukt voor de speelpleintjes, zou dit ook moeten mogelijk zijn voor het onderhoud van dorpspleintjes of de omgevingen van kerken. Ik denk inderdaad dat daarin nogal wat mensen geïnteresseerd zijn. Iedereen heeft graag een nette buurt.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons